Blåsdag och veterinärbesök

Endast +26 idag och blåsigt ute. Bra för JR och Turbo som då kunde gå bort till veterinären. Dags att klippa hennes klor. Visst skulle jag kunna göra det själv men är för feg. Är så rädd att jag skadar pulpan och gör illa henne. Men vi har alltid låtit proffs klippa klorna på våra hundar och här är de verkligen proffs. Nu är det så att Turbo slickat sig mellan tårna och är lite röd där. Veterinären tittade på det och troligtvis har hon fått ett vasst gräs som irriterat huden där. Desinfektionsmedel och salva som ska lindra irritationen.

Jag stannade hemma med Kuma som sov förmiddag. Passade på att göra min yoga och tog en dusch. Håret behövde tvättas och vi väntar varmare väder till helgen så det är skönt att ha rent hår då. Blir mer dopp i poolen då.

JR har all utrustning för att bada. Skämt åsido så har han köpt denna för att kunna titta ner på botten efter saker som inte ska vara där. Eftersom han inte kan dyka under vatten på grund av att han får totalstopp i ena örat (trånga hörselgångar), tänker han titta ner med denna cyklop. Jag hittade en spik på botten för någon dag sedan. Inte bra då en sådan kan göra hål på linern. Fråga mig inte hur den hamnat på botten av poolen för det vet jag inte. Nu är vattnet helt rent så ramlar det ner något spikaktigt igen ser vi den lätt.

Blåsten lugnade sig under eftermiddagen och solen visade sig av och till. Jag satt ute till fram mot 20.00 på kvällen. JR gjorde mätningar och planerade för trädäcket. Det ska inte bara fungera utan även vara snyggt. Tror att jag absolut kommer bli nöjd när det är färdigt.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, jo badrocken jag beställde till JR kom i morse. Han är mycket nöjd med den så det var ju lyckat. Nu väntar jag på mitt paket med shorts som jag har beställt. Perfekt sätt att handla på tycker jag. Man kan ju passa på att beställa när man vet att man blir hemma de närmaste veckorna. Det ska vi då vi inte vill dra runt Kuma på långa turer. Han mår så bra här hemma. Här kan han gå ut när han känner för det och ligga inomhus på sin bädd, men ändå både se oss genom fönstren och höra oss. Tänk, han var sällan ute i trädgården när vi bodde i vårat förra hus. Här kan han gå runt till baksidan och stå länge och titta på bilar, hönorna hos grönsakstanten Mme S och bilarna.

Snart måste jag vika grenarna åt sidan för att kunna fota här. Nu kunde jag gått närmare häcken och fått mer från vinfälten på andra sidan leden. Men det får bli en annan gång. Jag njuter av att ha utsikt åt tre håll.

Denna vecka gick ju snabbt tycker jag då det redan är fredag i morgon. Funderar på att tvätta upp lite kläder. JR har köpt ett tvättmedel baserat på bikarbonat som jag är nyfiken på att prova. Tvättmaskinen gör ju jobbet så det är ju inte så ansträngande. Annars har vi inga större planer än att bara njuta av dagen. Lukta på blommorna plocka upp ett blad, dricka ett glas kallt vatten och en kall öl. Bada en stund och leva vårat liv.

2 svar på ”Blåsdag och veterinärbesök

  1. Tycker du gör helt rätt med kloklippningen. Otäck om man skulle miss och ta för mycket.
    Klädsamt med cyklop !!
    Allt JR har gjort ser ju snyggt ut tycker jag. Säker på att du blir nöjd även med nästa projekt.
    Lukta på blommorna o s v helt perfekt.

Lämna ett svar