Värmen tillbaka

Idag har det varit varmt ute + 36 som högst men då låg vi i poolen och svalkade oss för vattnet där var endast +29. Svalkade bra måste jag säga. Inomhusvärmen idag har varit +24 trots att vi haft dörren på glänt så hundarna kunnat gå ut. Haft på fläktar och ingen ac.

Jag startade dagen med yoga och sedan gjorde jag ny juice. Vi har inte haft äkta juice sedan vi kom hem. Jag gillar inte den köpta men när man är ute och reser får man dra ner på pretationerna. Men nu är vi på banan igen och det blir hemmapressad juice eller smoothie. Brukar göra en med ananas som är riktigt god. Roligt att variera sig när det finns så mycket färsk frukt. Denna tid på året riktigt grottar man sig i all frukt och grönt som är så smakrikt.

Vet inte varför allt smakar så mycket mer här, men så är det. Den Kyckling som hundarna får blandat med morötter och haricortsverts älskar de. Idag blev det lite pommes som var över från igår. Extra gott tyckte hundarna. Berikning kallar jag det.

Vila på maten säger Turbo och Kuma menar att det är skönare inomhus. Svalare är det i allafall det kan jag skriva under på. men vi var svala efter vårat dopp i poolen. JR var så nöjd med sin nya badrock. Där satt vi och njöt av eftermiddagen och kvällen. Men flugorna var väldigt envisa idag och det var en del som fick lämna jordelivet. Vi är duktiga på att pricka dem, flugorna alltså.

JR har fnulat på trädäcket idag med och snart börjar han med bygget. Men som jag säger ta det lugnt vi har inte bråttom, det ska bli bra och precis så som vi vill ha det.

När vi sitter här hör vi och ser tre gula räddningsplan i skyn. Sedan säger JR att det brinner i Tarn vilket är mot Carcassonne. Området där och nu är det den tiden då bänder uppstår. Läste i en blogga från Marbella att det brinner som sjutton uppe i bergen där. Men de har nog flera grader varmare där än vad vi har.

Jag struntade i att tvätta idag då det var för lite smutstvätt. Är inte det bra så säg? Jag kan tvätta en annan dag. Får mig att säga att vi nu är i helgmood. Eller på ren svenska på helghumör. Idag presenterades årets sommarpratare och jag ser verkligen fram mot att lyssna på dem. Snart börjar Lotta på Liseberg som vi alltid tittar på. Ja, sommaren är här!

2 svar på ”Värmen tillbaka

  1. Det är vad jag kallar för högsommarvärme om det är i Sverige på sommaren. Skugga som gäller.
    Smakar väl bättre för att troligen är rätt så närodlat.
    Egenpressad juice är så klart oöverträffad och med ananas som jag verkligen gillar.
    Tvätten springer inte sin väg utan väntar tålmodigt.

    • Tvätten väntade tills idag. Är ju inte något större jobb egentligen. Jag har frossat på körsbärstomater och Turbo åt fyra. De är så goda.

Lämna ett svar