Bara badläge

Vi har sovit så gott och idag var det dags att göra rent golven. Därför startade vi dagen med en god frukost och till den hör egenpressad apelsinjuice. Tänkte tillbaka hur vi satt i Capestang fyllda av sorg efter vår älskade Unkas bortgång. Varmt var det även då och vi hade två datafläktar som är helt suveräna men det var varmt så det förslår. Endast några dagar tills vi skulle få tillgång till vårat hus. Så orättvist tycker vi då han varit med på denna resa och då inte få tillbaka sin trädgård. Men så blev det och så glada vi är idag att vi just valde detta hus.

Eftersom vi haft hus tidigare, ja JR har haft hela tre stycken och jag ett då. Rätt ska vara rätt. Med arton års erfarenhet kände vi att vi var nog så kunniga att hitta rätt här nere. Enplans var ett krav efter min skada med benet och att hundarna blir gamla. Man ska ju städa hemmet också. Vi ville ju ha ett mindre hus denna gång och inte mer än 100 m2 hade vi bestämt. Sedan ville vi veta hur solen rörde sig runt huset. I Sverige hade vi ett perfekt läge som gjorde att det aldrig blev för varmt eller kallt inomhus. Kunde vi få något liknande? Ja, det fick vi. Det vi verkligen saknade i vårat gamla hus var utsikt. Visserligen var det insynsskyddat men vi såg inte ut heller. Kunde vi få det också? Ja, det kunde vi. En hyfsat stor trädgård kunde vi få det? Ja, det har vi och den är nästan större än vår gamla. Vi fick allt på vår lista utom en pool, men den har vi byggt nu och nu har vi faktiskt allt vi önskade. Mitt råd till alla som tänker köpa hus var det nu än kommer att bli, är att sätt upp en lista på de allra viktigaste saker ni vill ha. Får man in åtta av tio så är det bara att slå till. Vi fick in nio och tog lyckovinsten.

Två bad har det blivit idag och med det sista kom ett glas rosé. Trevligt att ha vid poolkanten. Golven blev rena och vi nöjda. Nu kan vi sätta igång med en ny vecka. Vad vi ska göra med den har vi redan funderat ut för det finns alltid saker att göra. Inget problem att fylla dagarna med sysslor. Så vi brukar endast ha lösa planer som är lätta att ändra på om vi vill det. Det händer rätt ofta då vi inte känner för att göra det som vi planerade dagen innan eller så hittar vi andra lösningar på det vi tänkte oss att göra.

Trots att det kom fem stora droppar räckte inte det att mätta växterna på vatten. Tror det regnade i två minuter och det var stora regndroppar. Det hände precis då jag hade tänkt att gå ut och vattna vid 19.30. Men det lilla avbrottet hindrade inte mig så jag greppade kannan och gick min runda. Vi hjälps åt med att vattna så det inte blir för jobbigt. Jag tycker om att gå runt och titta hur allt växer och lukta på blommorna. Läste om hagelskurar och hårda vindar i västra delen av Frankrike. Men eftersom vi här är omgivna av höga berg från alla väderstreck blir det oftast inte mer än fem droppar.

Idag har det varit val i Frankrike och det är till parlamentet vilket innebär mycket för hur President Macron ska kunna styra landet i fortsättningen. Det är alltid två valomgångar för att utse den nya premiärministern. Vi får se vad som blir för vi har inte rösträtt i detta. Så resultatet kommer i slutet av denna månad.

Hoppas allt blir bra med både det ena och andra. Men vi får sova på saken som man brukar säga.

2 svar på ”Bara badläge

  1. Fritt och varierat liv med stor flexibilitet tycker jag passar in på er.
    Det verkar verkligen som ni har hittat ert drömhus och trädgård som har blivit så fin.
    Glöm inte prata med växterna när du går runt och vattnar dom.

Lämna ett svar