Lite småjobb idag

Nu när värmen kommit tar vi det rätt lugnt och stressar inte en tum. JR tog Mackan och storhandlade då vi behövde mer torrfoder och en del annat. Bra att fylla frysen när det är billigt. Lidl hade en hel del så det blev en tur dit innan Super-U. Jag passade på att bädda och köra igång tvättmaskinen. En sen frukost blev det men den var god. JR gick ut och när man passerar ytterdörren är det som att stiga ut i en ugn. +36 har vi haft i skuggan idag, men solen är fruktansvärt obarmhärtig. Kuma dristade sig till att gå efter JR och det var inte skönt dör tassarna, så sedan har han hållit sig på gräset här på framsidan. Jag har varit inomhus i svalkan och vipplat. Men när jag var klar satte jag mig ute under parasollet och det var varmt värre. En kall liten öl smakade bra.

Vår Red Robin dog för oss i år och det är väl så ibland. Den trivdes helt enkelt inte sade JR. Jag har ju två krukor med popcorngräs och de får bo där. Vet inte om de kommer att gilla det men krukorna är för små så de måste ha ett nytt hem. Om de inte vill bo där och dör så får jag väl köpa något till hösten. Men jag hoppas att detta blir bra. Det är sol här hela dagen men detta foto är taget kl.20.00 på kvällen och då skuggar huset trädgården på framsidan.

Klart att vi badade idag och nu hade vi +31 så det är perfekt. Svalkar men medger att vi stannar i länge. Jag har känt något på botten igen och idag var det andra dagen för att försöka få upp det. Jag offrade mig och dök ner tre gånger, men fick inte tag i grejen. JR tog dammsugaren när vi badat färdigt och fick upp ännu en liten spik. Två spikar har vi hittat i poolen nu. Vi misstänker att de kommer från grannen som brukar hänga ut en matta från sonens rum och han har mekat eller lekt med något och lämnat spikar på mattan. Olyckor kan hända och vi utgår från att det är så.

Våra blåregn har växt och jag tyckte att vi behövde fästa upp ett snöre till som de kan klättra på så JR var så snäll och satte upp det. Men det fick vänta tills ikväll då det var lite svalare ute.

Hundarna passade på att vara ute en stund nu ikväll när solen inte är så stark. Därför stannade vi ute till kl. 20.30 så de kunde strosa runt ett tag. Jag väntade även med att ta in tvätten som hängt på tork ute i solen. Det var rätt jobbigt att hänga upp den idag då solen var så het.

Man blir lite trött när det är varmt ute och kommer på att när vi varit på semester i varma länder, har vi alltid tagit ett par timmar med slummer innan det var dags för middag. Det gör vi inte nu av någon anledning, men så lägger vi oss tidigare på kvällarna. Tittar just inte på serier på tv nu utan följer äventyrare på youtube och kan avsluta precis när vi vill.

Jag hade lite huvudvärk idag och tror att det beror på att jag druckit för lite vatten. Förra året gjorde jag egen resorb och ska nog göra det i år också. Nu när JR ska sätta igång att bygga behövs det verkligen, men han får bygga på eftermiddagen när skuggan av huset ger skydd. Jag kommer att bli en sträng arbetsledare med många vätskepauser och vila. Det är inte bråttom alls med bygget och det ska ju vara lustfyllt att bygga. Så intalar jag JR i alla fall. Men nu är det helg och vem jobbar då? Jo, vi för i morgon ska vi göra rent golven. Men det är inomhus i svalkan.

10 svar på ”Lite småjobb idag

  1. Inte bra med spikarna i poolen, tur ni hittar dom innan någon skada är skedd.
    Synd på era Red Robin tycker jag.
    Det gäller att få i sig tillräckligt med vätska i den värmen och då kanske det också behövs vätskeersättning. Behövs kanske även till vovvarna! Men sånt där vet du ju så klart!

    • De andra red robin verkar trivas. De tycker inte om resorb, men ligger inomhus så de klarar sig. Men om det verkar tufft för dem så får vi höra med våra duktiga veterinärer.

Lämna ett svar