Äntligen Lotta på Liseberg

Det finns vissa program vi aldrig släpper trots att vi är utflyttade från Sverige. Ett av dem är just Lotta på Liseberg. Ett så varmt och positivt program med en programledare som bjuder på sig. Så ikväll blir det tv4 play under någon timme. Att sedan Anders Bagge är med bland alla andra fina artister gör premiären bara så bra. Okej, har man som jag bott i Göteborg i tio år får man faktiskt vara en hel del patriotisk.

Med detta program i siktet tog vi ett dopp på morgonen i +32 gradigt vatten. Simmade mina metrar och det är bra rutin på morgonen tycker jag. Ett visst ljud har börjat låta om dagarna.

Jajamen cikadorna har börjat krypa upp ur jorden. Jag har sett ett par hål i jorden men inte hört dem. Men idag hörde vi dem och nu är det snart sommarsolståndet. De kan tiden minsann. Solen var stark idag och jag kan inte förstå hur jag kunde ligga på en sandstrand och sola under sådana dagar. Sola har jag inte gjort på över trettio år och det efter alla varningar om ozonskiktet och hudcancer. Men bruna blir vi ändå och det sitter året om. Blir ett bra skydd mot solen.

Förra året investerade jag i en ny solhatt. En med breda, breda brätten som tanter ska ha tycker jag. Så praktisk när jag flanerar i trädgården. Jag är så nöjd med den.

Vi tog ett till dopp på eftermiddagen också då vädret inbjöd till det. Men hundarna ville inte bada då de är två stycken som inte är vana vid vatten. Det kan vara så när man tar sig an omplaceringshundar. Det är ofta en hel del som de aldrig varit med om. Vi hade ju Nellie som var från smålands skogar och hon var galen i att bada. Tror hon varit säl i sitt tidigare liv. Ja, tänk alla underbara hundar vi haft. Det är inte slut än utan några till ska vi väl hinna med innan våra dagar är slut.

Vi hade tänkt köra och göra en del inköp denna vecka, men vi övergav den tanken för hundarnas skull. Nästa vecka verkar det vara några grader lägre temperatur så då kanske det fungerar bättre. Det blir fort varmt i bilen när man stannar den och vi lämnar ju aldrig hundarna ensamma i bilen utan går en och en för att handla. Men just nu blir det ändå för varmt i bilen för den som väntar.

Men vi har ju allt här i byn så vi klarar oss ändå. Vårat bygge kan vänta ett tag till. Det är väl detta som kallas hemester och det är vi förtjänta av. Vi har ju byggt det ena och andra i två år nu och är rätt nöjda för tillfället. Jag är så glad att ha fått JR på samma tankar och hejdat hans iver att bygga trädäcket.

JR:s kusin skrev något väldigt klokt i ett inlägg på facebook. Nämligen att de som är missnöjda med sitt liv finner alltid fel på andras. Kanske inte riktigt ordagrant då jag inte riktigt kommer ihåg varje ord. Men andemeningen är att man inte ska hacka ner på hur andra lever utan istället titta på sitt eget liv och är man inte nöjd, göra något åt det.

Jag brukar säga som så att min verklighet kanske inte är densamma som din. Vi har alla rätt att leva våra liv som vi vill och slippa bli kritiserade för det.

2 svar på ”Äntligen Lotta på Liseberg

  1. Visst är det bra nuförtiden att man kan se sina favoritprogram var och när man vill.
    I den värmen är det perfekt att kunna handla det man behöver i närområdet.
    Den där kusinen har helt rätt tycker jag.
    Din sista mening så rätt.

Lämna ett svar