Då kom värmen

Det skulle bli varmt idag hade vi fått besked om och det blev +38 som varmast och det hade vi inga problem att tackla. Badade två gånger idag och jag har simmat 60 meter idag samt kört lite vattengympa. JR hänger inte på utan ser mest ut som en flaxande groda. Han trampar vatten med andra ord och det är väl nog så bra.

Eftersom vattnet hade +33 idag fick vi plaska runt länge varje gång och det blev fingertoppar som såg ut som russin. Men så skönt jämfört med att bara duscha. Vi är så glada att ha vår pool och i år kan vi verkligen njuta av den. Jag blir nästan tårögd när jag skriver detta då vi kämpat så för att få detta lilla paradis. Vi hoppas ju att få bo här under en lång tid och därför har vi också downsizat från vårat hus i Sverige.

Cikadorna har verkligen haft konsert idag och jag tycker att de mest låter från vinfältet. Det vi alltid är så förundrade över är hur tyst det är här om dagarna. Men det är klart att det beror på att människor arbetar och mitt på dagen har de två timmars lunch. Då äter man och sedan vilar man en stund. De arbetar längre på kvällarna också och allt jämnar ut sig. Klart man ska vila på maten.

Vattnade alla växter i krukorna idag och då följer Turbo gärna med. Gör ju det fram på kvällen när det är lite svalare. JR tog hand om poolen och kollade ph-värdet och klorhalten i vattnet. Viktigt att göra nu då det är varmt dygnet runt. Sedan vattnade han våra andra växter. I morgon ska det bli lite varmare och sedan är denna caniculen över för denna gång. Tillbaka till mer normala sommartemperaturer. Då syftar jag på hur det är här nere +29-+32 brukar det pendla mellan. Men nu har vi tropiska nätter så kvällarna blir sammetsljumma.

+34 när jag var klar med min vattning vid halv åtta. Skönt att komma in i svalkan då. Nu sover vi gott och i morgon är det fredag.

4 svar på ”Då kom värmen

  1. Mjuka fötter och fingertoppar som russin låter bra. Inga värmeslag !
    Härligt att på kvällen gå runt och vattna i något svalare temperatur.
    Skönt med svalare inomhus.

  2. Bara måste in och läsa ikapp, värmen får mig att bli orolig för er, men det hade jag ju inget för. Det är sån tur att det inte är jag som bor i Frankrike. Härligt med poolen och tur för er. Jag ska snart ta mig i kragen och skriva ett inlägg. Tänker på dig varje kväll när vädret i Europa visas på vädret. Massa Kram 🌿💛🌿

    • Vi klarar värmen bra och i morgon blir det svalare, endast +32. Våra portabla ac klarar att hålla inomhusklimatet på +24 . Bra med microklimat.

Lämna ett svar