Strul med vinkylen

Det var bestämt att JR skulle ta sig till Super-U och prata med managern som var den enda som fick betala tillbaka våra pengar. Eller så skulle vi få tillbaka vår gamla lagad och klar. Glad i hågen tog han teslan dit och sedan blev det bara strul. Hon var inte i affären och killen i affären fick besked om på olika ställen hon var på. Tillslut visade det sig att hon satt i möte på Super-U och inte fick störas på hela dagen. Men kom i morgon för då är hon här fick JR besked om. Jag trodde topplocket skulle gå av på honom när han kom hem och berättade allt för mig.

Men vi har bestämt oss för att ta pengarna och köpa en ny någon annanstans. Så JR har letat runt efter en bra som vi får hem med installation. Lite dyrare men ett annat fabrikat. Tror han kände sig bättre efter en frukost och ett bad.

Idag fick vi en varning från vår maire om att följande två dagar kommer att bli väldigt varma och att alla som behövde hjälp skulle anmäla sig i stadshuset. De har en lista men om det finns någon som inte anmält sig tidigare gick det bra nu. Skönt att få dessa varningar när det krävs så. Gul varning är det så det är inte speciellt allvarligt för oss. Två dagar och sedan blir det vanlig sommarvärme igen. Vi har ju poolen så det är bara att doppa sig med jämna mellanrum. Vi har haft en ac på om dagarna för hundarnas skull men kan ju köra på bägge om det skulle behövas.

Det blev lite molnigt under eftermiddagen och då var det riktigt skönt att vara ute tyckte Turbo. Nu när gräsmattan är nyklippt och alla vassa grässtrån är borta så är det mjukt och behagligt. Vi har ju skugga på framsidan under eftermiddagarna utom över poolen. Detta har vi tittat ut innan vi började bygga den. Solen får värma vattnet och det lyckas den bra med för idag har vi haft +32,5 trots att JR gjort ren den och fyllt på med nytt vatten. Det är en del arbete med att hålla vattnet rent och så att inte alger bildas när det är varmt. Men som JR säger han är pensionär och har inte så mycket annat att göra om dagarna när det är varmt.

Som en del kanske märkt är jag i farten med att ändra utseende på bloggen och var säkra på att det blir en del ändringar till innan jag är helt nöjd. Till råga på allt har wp ändrat sättet man gör allt på. Datanördar säger JR om sådant tilltag. Jag bara biter ihop och försöker luska ut hur man gör. Därför kan det bli lite tokigt ibland.

Så i morgon har vi canicule här säger vår maire och vi säger kalle kula. Men varmt ska det tydligen bli. Tacka gud för poolen säger jag också.

2 svar på ”Strul med vinkylen

  1. Otroligt bra system med varning och hjälp för dom som behöver det i den hettan.
    Verkligen härlig med poolen men kolla så ni inte får simhud mellan tårna!!
    Bara att bita ihop och jobba på och det har jag förstått att du är bra på.

Lämna ett svar