Ett stick och en inköpstur

Vi hade fått besked om att sticktanten skulle komma denna morgon mellan 08.00-08.30 och det är rena rama tortyrtiden för oss. Men vi satte våra klockor på mobilerna och gick och lade oss i en hyfsad tid. Men kunde jag sova skönt? Nehej då, jag sov till någonstans vid femtiden och sedan blev det duttar på en halvtimme tills min mobil larmade. Jag har förresten hittat en riktigt fin melodi som väckning. Brukar bli väldigt aggressiv av väckningar annars.

Fick upp JR och vi trodde att då vi satt tiden på 07.30 skulle vi ha god tid på oss att vakna. Gissa om det blev fart på oss då det klingade vid grinden redan 07.45. Stacktanterna brukar hellre komma senare än före utsatt tid. Men stuckna blev vi och sedan fick JR vänta tills bageriet öppnade. Hög luftfuktighet idag med så ett bad skulle det absolut bli senare på dagen.

Molnigt idag med och med så det passade bra att ta en tur. Mackan behöver rulla x antal mil för att fungera perfekt. Har något med dieselbilar att göra. Fråga mig inte mer för jag litar helt och fullt på JR när det gäller sådant. Kuma var så nöjd med sin nya madrass på golvet och lade sig och somnade direkt.

Eftersom klockan närmade sig tolv var det ingen idé att köra till den affär jag ville till. Så därför blev det vårat gamla vattenhål Vias och tjuren stod där och bligade som alltid. Hela stället hade vaknat ner vid Ferret där vi stod och en del semesterfirare hade infunnit sig. Allt var öppet och det var roligt att se.

Bredvid Europark som är ett stort nöjesfält liknande Liseberg finns dessa hästar, som idag hade ledigt och kunde gå runt och bara njuta.

Vias är en trevlig liten by och som lever upp ordentligt på sommaren. Vi var ofta här och handlade då allt nere i Ferret var stängt då vi stod där. Därför är vi väl bekanta med byn. Så fina blomlådor de har i år. Tänk vad lite blommor kan liva upp en annars så trist gata.

Vi hade inte tänkt åka till Brico Depå som ligger mot Narbonne, men eftersom min affär inte öppnat efter lunchstängningen tog vi ändå en tur dit. Jag tycker denna rondell är så fin. Är ju en humanist och latinare så kolonner och romare ligger mig varmt om hjärtat. Finns många lämningar från romarnas invasion här nere. Vi har några i vår by men har inte varit där ännu. Sparar en del saker till framtiden.

Det var alltså hit vi körde och släpp in en karl lös på ett gubbadagis, så kommer han ut med minst sju plankor. Det gjorde JR och han fick ladda in dem själv i Mackan då det annars hade blivit rena rama anarkin bland hundarna. Sitt still i båten är något som vi ofta tillämpar.

Dags att köra tillbaka till Beziers och mina inköp. JR mycket nöjd då en del av stommen till trädäcket var inköpt.

Inte speciellt mycket trafik på vägen och vi kom fram till min destination i bra tid.

Glad kunde jag hoppa ur bilen och gå in på upptäcksfärd. Först var det tuggben till hundarna och det slank ner en påse med torkad anka också. Lite godis måste de också ha. Sedan var det arbetshandskar till JR och jag fick tag i rätt storlek. Sist en ny yttermatta till entrén. Vår gamla är ju 25 år gammal och har gjort sitt. Där var jag nöjd för dagen och vi kunde köra hem.

Fortfarande hängde molnen över bergen men det är varmt och vi var lite hungriga. Hundarna började bli trötta och en trädgård hade nog varit det bästa. Men både mina och JR:s tabletter skulle ta slut efter idag så någon måste till parmacian. Någon blev JR.

Så han släppte av mig och hundarna hemma och körde vidare. Kuma och Turbo var glada och trötta.

Efter att alla plankor var på plats satte vi oss ned med var sin öl och lite tilltugg. Hundarna fick lite anka och sedan sov de. Ett skönt bad blev det och vi kände oss väldigt nöjda med dagen trots det tidiga uppvaknandet. I morgon Midsommarafton och läkarbesök.

2 svar på ”Ett stick och en inköpstur

  1. Alldeles för tidigt för att bli stucken men det gick ju bra.
    Härligt för Kuma med madrassen.
    Trevlig liten bygata och även fina andra bilder.
    Vad ni hann med mycket under dagen.

Lämna ett svar