Mycket rör sig runt poolen

Vi börjar dagarna med ett dopp och det blir varmare i vattnet för var dag som går. Nu har det inte regnar på två dagar och snart dags att vattna våra växter i krukorna. Idag stoppade jag ett lass kläder i tvättmaskinen som sedan fick torka ute på klädstrecket. Detta får mig att tänka lite på hur det var förr i tiden. Vi hade torkrum ute med värmeaggregat som gjorde at tvätten torkade fortare. Men före det så hängde man allt utomhus. Man hade torkvindar där alla hängde sin tvätt. Jag har använt torktumlare mest, men det är rätt mysigt att kunna hänga tvätten utomhus. Här inbjuder ju vädret till det nästan året om.

JR har börjat borra hål för hållarna som ska vara stommen till trädäcket. Fyra hål idag och nu endast 21 stycken kvar. När hålen är gjorda ska det i cement så allt blir stadigt. Men eftersom jag är arbetsledare så kommer allt arbete att verkligen gå i sakta mak. Jag är alltså bromsen och den som gör resorb. Ska koka lite ny i morgon och fylla en ny flaska. Ny juice ska pressas till frukost också. Verkar bli en del kökstjänst för mig i morgon.

Kvällarna är så ljumma nu att vi inte alls har så bråttom att gå in. Så våra sena middagar är här igen. Men man blir ju inte så hungrig när det är sommar och varmt. JR tog ett sent dopp ikväll medan jag plockade in tvätten och vara hans sällskap på land.

Turbo tycker att det är så roligt att springa runt poolen när vi badar och med några hål i marken är det bäst att täcka för dem så hon inte fastnar med tassen i ett av dem.

Efter ett par veckor med lite svalare väder går vi nu mot lite varmare. Runt +30 ska det bli och det är ingen kalle kula på gång så det blir säkert mysigt. Vi eller jag har inget planerat så det blir bara att träna på att göra ingenting för mig. JR har ju trädäcket så han har lite pyssel. Okej, visst blir det lite omvårdnad av trädgården men inget större projekt för mig. Popcorngräs viskar någon och ja det blir det kanske om vi kommer ihåg att köpa mer planteringsjord. Men det hinner vi med för sommaren är lång här och hösten är ljummen.

Känner att många av oss som lever och vistas här nere är överromantiska och att allt låter kanske lite för bra. Men känslorna bara väller över en och man känner sig så glad och tacksam. Det är faktiskt väldigt bra här. Livet är bra.

Lämna ett svar