Vardagligheter

Vi hade väl inte något speciellt som måste göras idag, så det blev lite av vad vi hade lust med. JR tog teslan och handlade lite småsaker. Färskt bröd som Kuma kräver var morgon. En brödbit med skinka på och hans dag kan börja. Ja, först måste man ju sova förstås. Han är väldigt trött nuförtiden vår lilleman.

Jag blev sugen på guacamole så det blev det jag hade lust med. Men först satte jag lakan i tvättmaskinen.

Den blev väldigt god och vi sparar den tills i morgon då vi ska äta paj igen. Har halva kvar sedan igår. Det tog lite tid men en inomhussyssla är bara trevlig att göra nu när det är varmt ute. Passade bra att göra det nu då köket inte är upptaget av JR. Han är ju den som oftast lagar vår mat. Men lite specialgrejer gör jag. Som kalla såser, tillbehör och om någon dag ska jag göra potatissallad. Så i morgon tänker jag koka lite potatis som förberedelse. Grillad kyckling med potatissallad är ju så gott.
JR har sågat plankor och har ställt bordet i skuggan under träden. Vi hade faktiskt en svag vind idag vilket var väldigt skönt. Satt ute en stund efter att jag var klar med guacamolen och hängt upp lakanen på tork. Skönt att bara ta det lugnt en stund.

Efter att hundarna fått sin middag klev vi ned i vårt lilla blå och hade en lång skön stund i vattnet. JR passade på att dammsuga botten som alltid har lite sand. Vinden för med sig sanden från havet och ibland ända från Afrika. Det är inte mycket men det ska bort och det är ju bra att suga upp allt när vi ändå badar. Kanske dags att gå upp när huden börjar krulla sig på fingertopparna. Men det är så skönt att låta sig flyta omkring.

I morgon ska Kuma till veterinären och klippa sina klor. Han har ingen aning om det just nu, men det är inget han direkt tycker är roligt. Han är väldigt rädd om sina tassar och man måste ta i dem väldigt varsamt. Så har han alltid varit ända sedan vi fick hand om honom. Ömtassad säger jag.

Vi får nog köra bort till veterinären då det blir för varmt för Kuma att gå nu. Men vad gör man inte för sina telningar?

1 svar på ”Vardagligheter

  1. Skönt med vardagsliv och lite pysslande. Gott när allt lunkar på i värmen.
    Hoppas att det gick bra med Kumas kloklippning.

Lämna ett svar