Kloklippningsdag

JR hade fått tid till 14.45 idag för klippning av Kumas klor. Vi bestämde att det fick vara dagens projekt. Tänk, så vi funderade på hur vi skulle göra så han inte för det första skulle bränna tassarna på asfalten, för det andra skulle bajja hemma och inte hos veterinären som han gjort vid något tillfälle, för det tredje inte bli för uppjagad. Det första löste vi på så sätt att JR körde Kuma till närmsta parkering som tur var visade sig ha en ledig plats direkt vid övergångsstället till veterinären. Det brukar alltid vara upptaget där annars. Det andra dilemmat lösta Kuma själv då han gjorde av sig hemma innan besöket hos veterinären. Sista och tredje klarade JR bra för Kuma var rätt lugn då han kom hem och somnade rätt snart i sin bädd.

Så nu går Kuma med lätta steg runt i trädgården som ser ut som en stäppmark under sommaren. Vi vattnar inte gräsmattan då man ska spara på vattnet, utan överlåter det på våra växter.

Jag kokade potatis och spagetti under tiden killarna var iväg. I morgon tänker jag göra en kall potatissallad och så får vi se vad JR köper till det. Spagettin är till hundarna som alltid får en blandning av kött, spagetti, grönsaker och torrfoder till middag. Berikning kallas det och är mycket uppskattat hos våra fyrfota familjemedlemmar.

Vi kände oss klara för dagen och satt ute under parasollet tills vi började bli hungriga. Dessförinnan hade vi tagit ett långt bad, ätit en skiva salami av varianten maxi och lyssnat på dagens sommarpratare. Det gäller att vila upp sig inför morgondagen då vi ska köra till labbet i Beziers för försök till provtagning nummer två. Nu har jag kontrollerat att de har öppet och var det ligger, så förhoppningsvis ska vi lyckas denna gång. Vi lämnar hundarna hemma då det blir för varmt att vänta i bilen. Man vet ju aldrig hur lång kö det är eller hur länge vi får vänta.
Lite skruvdragning ska det väl kunna bli i morgon tycker JR. Återstår att se, men han har lagt på plankor, jaja jag ska säga brädor då, som förberedelse. Ser ju bra ut tycker jag.
Vi är lite i valet och kvalet om vi ska lägga på bets nästa år på alltihop eller om vi ska låta allt bli grått. Nu måste vi ju vänta tills de nya brädorna blir torra innan vi gör det så det får gro till sig om man så säger.
Kan förresten berätta att guacamolen smakade utmärkt till skinkpajen idag. Inte sista gången jag rör ihop den gojjan.
Alltså först provtagning på fastande mage, vilket inte är direkt roligt. Men så ska det vara. Sedan hem för frukost och så ska jag göra potatissalladen. JR ska…..det beror på vädret men såga till några brädor blir det säkert.

Större planer än så har vi inte för morgondagen, men det behöver ju inte vara mer spännande tycker vi.

1 svar på ”Kloklippningsdag

  1. Så bra det löste sig med Kumas kloklippning.
    Roligt att guacamolen blev lyckad till pajen.

Lämna ett svar