En vanlig dag hemma

Jag vaknar först och väcker JR efter en stund. Turbo vill ha en stund med kel och gärna då på magen. Kuma slumrar vidare ett tag till. Sedan går vi ut och sätter upp parasollet och tar av pooltäcket. Jag ger småfåglarna mat och vatten. Så startar alla våra dagar och så vill vi ha det.

Jag har försökt ändra texten i bloggen då JR klagade på att den var så liten, men det vete tusan om jag har lyckats. Ska se hur dagens inlägg ser ut och sedan se om den ska ändras då det gäller textstorleken.

Idag har jag ansat bland rosorna vid gamla grinden. Precis när jag skulle gå till baksidan sade JR att det nog var bäst att jag satte en hatt på huvudet. Det är jag innerligt glad för då det hade jag nog svimmat i solen. Nu gick det väldigt bra och det var endast ryggen som tog lite stryk. Att gå böjd och klippa något i markhöjd är inte direkt någon bra ställning.

Jag blev nöjd med mitt arbete och valde att inte sätta ner baken på järnstolarna. Lite väl varmt där så jag gick bort till bänken vid udden och satte mig ner för att vila ryggen. Inte lika varmt att sitta på trä. Men det är ju rakt i solen så vilopausen blev kort. Föredrar skugga just nu.

Passade på att klippa lite här och där när jag var klar borta vid rosorna. Kände att jag slarvat lite med att ta hand om allt på baksidan på grund av solen och värmen. Men nu känns det bra igen. Det verkar som att nu då nätterna är runt +20 så har allt börja växa igen. Vi har ju haft väldigt varmt om natten tidigare så då orkar väl inte något växa. Idag har vi vattnat och vi gör det ju med vattenkanna så allt hamnar där det ska.

Några är på väg hem efter en förhoppningsvis fin semester med bad och sol. Vi kan nästan ställa klockan efter flygplanen då de kommer över vår by samma tid på de dagar som vi vet att de flyger.

Hundarna går gärna ut på eftermiddagen då vi har skugga på en stor del av framsidan. Men poolen är i solen hela dagen för vi planerade att den skulle vara det. Därför har vi varmt vatten långt in på hösten. Det är vi som fegar ut då det går ner till +28. Någon gång i oktober är det så kallt.

Kvällsinspektion av Kuma då JR byggt ytterligare på trädäcket runt poolen. Han alltså Kuma är lite skeptisk mot hela bygget. Han är ingen stor fan av förändringar. Det får ta sin lilla tid.

Jag har simmat och vi har suttit en lång stund och lyssnat på vår ljudbok och sedan börjat på en ny. Så skönt att bara sitta och lyssna efter ett skönt bad. Jag har ätit mitt godis små tomater och smuttat på pamplemousse. Så nu har vi haft ännu en härlig dag.

2 svar på ”En vanlig dag hemma

  1. “En vanlig dag hemma” hos er verkar vara väldigt trevlig och faktiskt omväxlande. Händer ju lite lagom mest hela tiden.
    Nog bra med något skuggande på huvudet om man ska vara i solen.
    Tyvärr fungerar detta tema dåligt på telefonen. Är väldigt liten text som i och för sig går att förstora men då blir det svårt att läsa.

Lämna ett svar