Småpysslat en del idag

Idag hade jag absolut inga måsten. Precis så som jag vill ha dagarna. JR har sågat och snickrat på trädäcket. Ett projekt som absolut inte måste vara klart innan vintern. Men känner jag honom rätt så kommer det att bli klart. Eftersom jag försöker distrahera honom med vår ljudbok så bromsar jag nog upp lite och då tar han det lugnare.

Jag gjorde ny resorb så det finns klart i vinkylen. Idag har det varit lite molnigt och ett tag hörde vi åska men de mörka molnen drog åt öster så de kom aldrig över vår by. En stor traktor körde in i en lyktstolpe på Rue Clemenceau och en mobilkran kom och bogserade bort den. Ena hjulet var helt knäckt. Men inga personskador. Tidigare kom pompier förbi och den ena bilen tutade men den andra körde saktare. De kom från torget och körde mot Beziers. Ja. det händer lite saker här i byn.

Så kom dessa fyra flygplan över himlen och det är brandflyget. De flög mot Carcassonne och det är där det brunnit och kanske fortfarande brinner. Hoppas de släcker alla bränder nu. Lite regn skulle väl inte skada misstänker jag.

Vi har haft det rätt behagligt och vattnet i poolen höll +32 idag vilket är så behagligt. Varken för varmt eller kallt. Men vi var varma så det var så skönt att sänka sig ned i vattnet.

Vi rusar inte in och byter till shorts eller klänning efter badet, utan nu är det skönt att sitta insvept i badrocken och njuta till vår ljudbok. Idag har vi ätit sallad så det var inte så mycket att förbereda till middagen. Därför satt vi nog ute längre än vanligt. De milda kvällarna inbjuder till det.

Härliga solnedgångar har vi varje kväll nu och man kan stå hur länge som helst och titta när himlen byter färg. Men det finns de som vill gå in och sova om kvällarna.

Så har ännu en dag förflutit här på udden och det i ett lugnt fint tempo som vi gillar. Livet har varit nog så stressigt i våra tidigare liv så detta är vad vi längtat efter.

4 svar på ”Småpysslat en del idag

  1. Ja, det är säkert brandflyg … önskar också lite regn, kanske kan hjälpa till lite med bränderna.
    Och jag tycker också kvällarna börjar bli lite skönare, eller det var det igår iallafall … ännu är inte sommaren slut, och augusti brukar vara den värsta månaden här hos oss, men vi får väl se :-O

Lämna ett svar