Poströster skickade

Vi har postat våra röstsedlar idag och nu är det bara att vänta och se hur det går i valet den elfte september. Vi får ju endast rösta i riksdagsvalet i Sverige och i kommunalvalet här i Frankrike så det jämnar ju ut sig. Både jag och JR har röstat enda sedan vi blev myndiga och fick göra det. I min värld känner jag som så att om man inte röstar så ska man även vara tyst och inte gnälla på politikerna. Men om man röstar och ens parti eller part inte vinner har man all rätt i världen att klaga på hur allting sköts. Nog med politik tycker jag, det dryftar jag på helt andra plattformar. I min blogg är det vårat liv här nere som är i fokus.

Idag har det varit hela fem grader svalare än igår då vi hade +42 i skuggan på dagen. JR tyckte nog det var varmt tillräckligt då han körde runt på teslan flera gånger. Först till bagaren och sedan till posten. Men han simmar ju inte som jag så lite motion skadar ju inte, tycker jag i alla fall.

Mitt popcorngräs växer bra och jag ska ju odla upp lite till när det blir höst här nere. Vi ska nog flytta lilla kottepalmen till udden där våra andra palmer står. Tror den kommer må bra där för den verkar ha växt ur sin kruka nu. Lite nya växter ska jag köpa i höst och det ska bli roligt. Men det är för tidigt ännu så än så länge är det bara planering.

Skönt att hundarna kan vara mer ute nu och allrahelst Turbo som löper och droppar en del. Ett par varv med våt trasa ingår i våra rutiner under denna tid. Men det är ändå bra att kunna se var i löperiet hon är med hjälp av antal droppar.

Vi har suttit ute hela eftermiddagen och kvällen vilket var så skönt. Gick runt och vattnade när JR tog en dusch och tvättade håret. Såg en härlig solnedgång där himlen nästan brann.

Nu har mörkret lagt sig över vår del av världen och natten är sammetslen. Ny dag i morgon och vi får se vad vi tar oss för då. Inget är bestämt och det största problemet är nog vad vi ska ha till middag. Men vi löser nog det också.

I morgon är en annan dag och idag kommer aldrig tillbaka. Men det finns alltid nya dagar framför och vem vet vad de kommer att föra med sig?

4 svar på ”Poströster skickade

  1. Har du odlat ditt popcorngräs från korn, eller köpte ni färdig planta? Jag tryckte ner några korn härom dagen 😀 Men kan det bli majskolvar i detta gräs? Min sambo undrar … för jag vet inte.

    • Jag tryckte ner vanliga popcorn i en kruka. Tog först några stycken, men det blev så glest. Tog en hel näve och satte i en kruka. Vattnade ofta/ varje dag. Då tog det fart och på några veckor hade det växt. Om man har tur kan man få majskolvar på det också. Men jag ville ha stort gräs och är helnöjd.

      • Aha, då ska jag trycka ner ännu fler! Gjorde som dig och tog några stycken. 🙂 Skulle vara lite coolt att få majskolvar, om kanske två år 😁.

      • Jag hoppas också på det. Tänker sätta några nävar i en större kruka nu. Om inte annat så är det ett billigt sätt att få prydnadsgräs.

Lämna ett svar