Lite smått pyssel idag

Vi fortsätter förbereda för hösten och det är ju höstdagjämning i morgon så vi vill vara klara. Lite skämtsamt skrivet men ändå lite allvar bakom. Det är lite kyligare nu och solen värmer inte lika starkt som för bara någon vecka sedan. Vi är kanske lite bortskämda efter den varma sommaren som vi haft. Mina sommarklänningar är tvättade och hänger i garderoben inför nästa sommar. Baddräkten likaså. Men vi kan fortfarande sitta ute hela dagarna och det är så härligt.

Turbo föredrar skuggan fortfarande och kan verkligen slappna av nu trots att Lino dar runt som en ettermygga emellanåt. Skönt för oss att inte behöva vara så vaksamma hela tiden.

Dagens stilstudie på Lino. Helt otroligt att jag inte bara har en massa suddiga bilder för han är inte stilla så länge. Men man får ha kameran i beredskap och knäppa snabbt så kan det bli en del bilder som är ok.

Idag gjorde JR rent våra fläktar för de har stått stilla i två dagar nu. Dags att ställa undan dem för i år. Men vi sover fortfarande med ett fönster öppet till en del. Underbart med jalusier så man kan bestämma hur mycket öppet man vill ha. Vi har ju myggnät så vi slipper surr i öronen på nätterna. Jag är chef över fönstret och bestämmer hur mycket öppet vi ska ha, till JR:s förtret eftersom han är en fryslort och jag en het kvinna. Men jag är inte oresonlig och sover ofta utan täcke så jalusien kan vara lite mer neddragen. Det ska vara fred i sovrummet. Sedan vill jag vara snäll mot JR som delar säng med Lino, vilken har en vana att vakna ett par gånger varje natt. Jag har Turbo bredvid mig och hon är lugnet själv så länge hon ligger hos mig. Jag har sådan tur att hon sover största delen av natten på golvet nedanför sängen.

Ska berätta att jag inte suttit på händerna idag heller. Nejdå, jag har pressat apelsinjuice som vi ska börja dricka till frukost i morgon. Dags att boosta med c-vitamin när hösten kommer och sedan vintern. JR köper hem och jag pressar har vi bestämt. Ska bli gott att dricka i morgon.

Man blir rätt trött efter en dag ute och det är roligt att se hur avståndet mellan hundarna minskar. Vi njuter riktigt av dessa stunder av lugn som kommer allt oftare nu. Så fina de är.

4 svar på ”Lite smått pyssel idag

  1. Den lite svalare årstiden närmar långsamt nu så är det bara.
    Fina bilder på, Lino och som vanligt på Turbu.
    Gott att dom ligger rätt så nära varandra och sover nu.

Lämna ett svar