Vi drar iväg

Igår höll JR bli helt toss på Lino som bara försvann när han var i trädgården. Det visade sig att han letat sig in genom en glipa som inte har staket och hamnat på taket till den gamla el-centralen som står längst ut på udden. Hm, här måste göras något för vi kan inte hålla på att jaga honom om dagarna. Han behöver rasa ut och springa lös för att må bra. Alltså vi måste göra en del inköp och efter frukost mm så rasade vi in i Mackan.

Vädret inbjöd ändå inte till något trädgårdsliv så det passade bra att köra en sväng.

Vårat mål var Brico Depå i Villeneuve les Beziers och där hittade JR allt han behövde för att göra ett bra staket och nu tänker vi även på framtida hundar som troligtvis blir livfulla labradorer de också. Vi vill inte ha hundar som står på taket till denna el-central då det är ett stort hål i taket där de kan trilla ner. Men nu har vi allt så vi kan stoppa alla eventuella försök att ta sig dit.

Eftersom hundarna varit så snälla och väntat när JR handlade och lastade in i husbilen ville vi ge dem något i retur, så därför åkte vi mot Portiragnes där vi hittat en parkering nere vid Canal Midi. Där finns det fina cykel/gångvägar man kan gå på utmed kanalen.

En liten bro leder över till andra sidan och sedan kan man gå antingen mot Beziers, Serignan eller Portiragnes. Eftersom detta var lite av en spontangrej hade jag inte mina riktiga skor med mig och därför gick vi inte så långt idag. Men hundarna blev glada och nöjda. Det kom en del cyklister trots att sommaren är på upphällning. Hit kommer vi att köra fler gånger.

Efteråt körde vi mot Beziers och mot hemmet. Jag tycker att detta är en rolig väg att åka och dessa väderkvarnar lyser verkligen upp i rondellen.

Jag tror att detta är ett krigsmonument för de som stupat i Det stora kriget som är Första Världskriget. Ett krig som svenskarna knappt vet vad det var men som varade i så många år och betydde mycket här i Frankrike.

Denna vägg är så fin med alla mosaikplattor och man blir så glad av att se dem. Detta är en äldre del av staden och många hus är slitna. Strax efter denna vägg kom vi förbi en trapp där någon bäddat en säng och det kändes lite olustigt tycker jag. Men bädden var fin och tillhörigheterna stod vid sidan om. Kan det vara en installation? Alltså konst.

Slitna hus men vi har upptäckt att de kan vara hur moderna som helst inuti. Man håller de såhär för att slippa inbrottstjuvar bl a. Men vad vet jag hur dessa människor har det som bor här? Vi kör nedanför borgen och utmed kanalen.

I en rondell står gamla slussportar som visar att vi är nära de gamla slussarna i Beziers. Med det är vi ute ur staden och mot ringleden som går runt.

Vinfälten börjar skifta färg och igår natt körde traktorer skytteltrafik på Ave Clemencau som är på vår baksida av huset. Tror det blir betydligt lugnare inatt. Vi störs ju inte av det eftersom vårat sovrum ligger mot trädgården och Rue Alexandre Dumas som inte är någon genomfartsgata.

Väl hemma satte JR för gattet och sedan fick Lino springa runt som han ville. Vi satt ute en stund men det lovades regn så därför drog vi oss inomhus efter ett tag. Det började smådugga vid 20.00 och vi får se hur det blir under natten. Ja, det var vår fredag hoppas ni haft en bra sådan.

4 svar på ”Vi drar iväg

  1. Skönt att gattet blev tilltäppt så ni kan koppla av. Finns det något mer ställe att ta sig ut på så kommer Lino att hitta det!
    Mycket vackra mosaikplattor.

  2. Vi ska täppa till allt så det blir inte en enda glipa så det så. Visst är de fina och man blir så glad av att det finns något fint på den fula väggen.

Lämna ett svar