Lite förberedelser

I morgon kommer ju rörläggaren från Montpellier och klockan 08.00 har han föranmält att anlända till Alexandre Dumas. Vi tänker stiga upp ca en timme innan så hundarna får sin morgontoalett och vi hinner stänka vatten i våra ansikten. Eftersom det är en odräglig tid är vi inte direkt pigga så allt måste gå på räls. Vi får se om jag orkar hålla mig vaken för jag planerar att lägga mig och sova i husbilen i någon timme minst. Vi får väl se vad Lino anser om det.

Gott med lite mellanmål tycker hundarna efter att de varit ute i några timmar. Solen kom ju fram och det var skönt att sitta ute. Men först bäddade jag sängen och vipplade inomhus. JR dammsög och sedan monterade han ner dörren, garderoben och draperiet som vi har framför gaspannan. De gör dörröppningarna mycket smalare än vad vi är vana med från Sverige. Seder och bruk förstår jag.

Turbo och jag hade lite tjejsnack eftersom JR fick för sig att prova sätta fast en del av staketet vi köpte igår. Nu blev han så nöjd att det blev flera sektioner och nu är det inte så många kvar. Det blev riktigt snyggt och när sedan häcken får växa in i staketet blir det osynligt. Har inte fotat det ännu men det kommer ett senare. Kanske inte i morgon men det beror på hur dagen förlöper med pannan och orken.

Lino har jagat ödlor vid staketet hela dagen och det blev flera vilopauser. Det är till och med så att Turbo blir helt slut av att titta på honom när han far fram och tillbaka. Han har mycket spring i benen den lille killen. Tur vi har trädgården så han kan få utlopp för sitt upptäckarsinne och jobba med nosen. Blev så glad idag att Lino inte upptäckte katten som smög runt i vinfältet, men Turbo såg den och hon sitter bara still och tittar på den. Inte precis så som Lino gör.

Sydfranskan verkar tycka om Lino för det är andra dagen i rad hon kommer till grinden och vill hälsa på honom. Han blir jätteglad eftersom han älskar allt och alla. Småpratar hela tiden och svansen går som en visp hela tiden. Turbo är ju mer avvaktande men vill ändå vara med och hon står oftast nära mig.

JR har preparerat Mackan så vi kan använda toaletten där och även tvätta oss. Jag ska göra smörgåsar och preparera kaffebryggaren så vi kan äta frukost utan för mycket stök. Trodde det skulle regna i morgon men det verkar som att vi får uppehåll och kan kanske sitta ute i trädgården under dagen. Hoppas de blir klara helt i morgon så vi kan leva som vanligt på måndag igen.

Man får lida om allt ska bli fint. En dag klarar vi säkert utan problem. Men jag bävar för att vi måste upp så tidigt. Jag har sagt det tidigare och säger det igen att jag inte är en morgonmänniska. Nu har vi börjat få Lino att sova hela natten och fram till tio ungefär och JR är så glad. Därför är det inte roligt att dra upp honom i morgon. Suck… vad jag beklagar mig då.

2 svar på ”Lite förberedelser

  1. Nu har du varit uppe länge och jag hoppas att allt har gått bra i dag och dom har blivit färdiga.
    För övrigt så hade ni ju en trevlig lördag.

    • Får snart ha klädnypor för att hålla uppe ögonlocken. Sitter i husbilen med hundarna och nu väntar vi på att rörmokaren med assistent ska komma tillbaka efter matpaus. Det ska bli klart idag har de lovat. Klockan är 16.30 pjuh.

Lämna ett svar