Glada hundar

Inser nu att det redan blivit tisdag när jag skriver detta inlägg. Vi har haft en del att göra idag, men hundarna har fått vara ute i trädgården. Nu får vi ju stoppa Lino när vi märker att han börjar gå på övervarv och behöver sova en stund. Då har jag suttit ute och hållit koll på honom. Det blev ju extra roligt idag efter gårdagens stilla liv och koppelrastningar. Tror det blir mer lugnt när vi vaknar denna morgon den 27:e september. Det är ju lite så att hundar vill ha motorvägar när det gäller deras vardagsliv. Som mat, boende och sina människor. Då är det bara roligt när nya saker händer. Vi går ju in på fjärde veckan med Lino och det är inte så lång tid.

Lite tuggben som mellanmål brukar de få och idag lade sig Lino bredvid Turbo. Det fick mig att le och bådar gott inför framtiden. Avståndet mellan dem minskar och det redan nu. Men jag tror att Turbo märker att Lino har respekt för henne och verkligen tittar på hennes kroppsspråk.

Lino har fullt upp med att jaga ödlor och så har han upptäckt en liten mus som han jagar runt i trädgården. Man hör hur han frustar när han nosar runt. Bra att han får använda sin nos för det gör honom trött. Då hittar han inte på en massa tokigheter, som att gräva hål.

Borde kanske sopat gräsmattan idag men istället moppade jag golvet på toaletten och i dressingroom. Fasen vad hantverkare skitar ner. JR gjorde rent vasken och toalettstolen eftersom han ville kunna använda dem för sina morgonbehov. Sedan har han monterat ihop garderoben, satt in dörren och satt upp draperiet framför gaspannan. Vi har ju en skjutdörr då vi misstänker att man måste ha en dörr till det rum där gaspannan står. Så nu är allt på sin plats igen och det känns bra.

Jag har börjat klippa busken bakom mullbärsträdet. Det ska ner ordentligt denna höst för det har en rejäl växtkraft. Men jag tar det lugnt för jag vill inte överanstränga min högra arm som verkar ha en rejäl muskelbristning. Men JR har köpt en bra gele som jag stryker på armen och det hjälper bra. Egentligen var det till hans rygg men jag använder den också nu.

Har några andra buskar som jag vill klippa sedan och så ska vi plantera om vår lilla kottepalm på udden. Det kommer att bli två kottepalmer där och den vi satte för ett år sedan trivs väldigt bra. Sedan ska jag ta hand om mina rosor och se om någon måste bytas ut. Jag ser fram mot en del trädgårdsarbete och plantering.

2 svar på ”Glada hundar

  1. Härligt att se Lino och Turbo ligga där bredvid varandra. Turbo har mycket att lära Lino och jag tror han har stor respekt för henne.
    Trist att hantverkare lämnar så mycket skit efter sig. Men skönt att få städat efter dom.
    Nu har du visst en del höstarbete i trädgården framför dig.

Lämna ett svar