Dags att se till trädgården

Efter ännu en natts bra sömn kände vi oss redo för att göra lite i trädgården. Därför har vi varit ute sedan ca 11.30 till 18.00 idag. Det har gjort att vi ikväll har trötta och nöjda hundar. Så snart JR skymtat förbi nere på gatan öppnade jag dörren och så gick vi ut. JR tog nämligen teslan till Super-U för att göra en del inköp. Det första jag gjorde var att sopa gräsmattan som Lino prytt med allehanda skräp.

Efter det var det dags att fortsätta med busken vid tvättlinorna. JR hade bytt säck i tunnan så nu hade jag plats att lägga alla kvistar som blir när jag klipper. Lino fick några större grenar som han kunde dissekera och det gjorde att jag kunde ägna mig åt klippningen i lugn och ro.

Jag älskar att hålla på i trädgården med olika saker och är av den uppfattningen att har man en trädgård så ska man ge den kärlek. Kan inte tänka mig att leja bort det arbetet. Om man inte tycker om att hålla på i trädgården eller inte har tid för det, ska man nog se till att ha växter som i stort sett klarar sig själva. Ett fåtal som inte blir ett för stort besvär. Jag hade inte den tiden i skåne då vi arbetade heltid och hade tre hundar. Var kanske inte lika intresserad heller som jag är idag. En period i mitt liv kunde jag inte tänka mig att ens ha hus eller trädgård. Nej, en lägenhet och det i någon stad skulle det vara. Men det var när jag reste så snart tillfälle gavs. Men precis som när någon får barn blev det för mig när jag blev med hund. Man vill ha mer så man kan vistas ute mer utan att behöva traska runt eller köra någonstans.

Huset i skåne gjorde att vi hade den möjligheten och i arton år vår fasta punkt. Det enda jag månade om där var min rosenrabatt som jag älskade. När vi så hamnade här nere bara kände jag sinnesro komma in i mitt sinne. Det är en sådan härlig terapi att plantera och se hur det växer. Ja, ibland växer det för fort då man måste ansa oftare. Men jag älskar att arbeta med händerna.

En stunds vila mellan klippningen tar jag alltid då det inte behöver bli klart någon speciell tid eller dag. Ett glas isvatten gör susen då man behöver vila ryggen en stund. Hundarna fick sitt lilla mellanmål som vanligt och sedan var det dags att köra ett sista pass för idag. JR staplade ved och det visade sig att vi har mer än vad vi trodde. Minst 2 kubikmeter som visserligen måste klyvas men sedan blir den fin att ha i spisen när vi vill mysa i vinter. För värme har vi ändå.

Har staketet som höjdmått för att få ner busken ordentligt. Staketet ska stå bakom vedboden mot gatan men tills JR stadgat upp den får den stå här så inte Lino tar sig bakom alltihop. En sju månaders valp har många hyss för sig. JR har lite svårt att lokalisera Lino då han är svart och har en förmåga att flyga förbi utan att man märker det.

Dags för middag och hundarna är inte sena att komma in. Då slutade jag min klippning av busken för idag. Det kändes riktigt skönt att sätta sig ner med ett glas vin och invänta JR som också avslutade dagens arbete. Vi satt ute en stund men kvällarna är lite kyliga nu och idag har vi haft en släng av tramontana som svepte mot sydöst så det har varit en del vindbyar. Därför gick vi inomhus efter en stund. Jag frös faktiskt.

Måste visa JR:s nya kompis. När vi skulle byta gaspanna bestämde sig JR för att vi skulle köra på den lyxiga varianten för att slippa en del manuella saker. Därför styrs vår gaspanna av en satellit som reglerar värmen inomhus. Fråga mig inte hur det går till men vi har en mycket behaglig temperatur inomhus nu. Tidigare har JR ofta gått runt och skruvat på elementen då det antingen varit för varmt eller lite för kallt. Nu behöver han inte tänka på det alls. Känns bra för oss nu när det drar sig mot vinter.

2 svar på ”Dags att se till trädgården

  1. Inte svårt att göra Lino nöjd och upptagen.
    Ni har tydligen fått en precis lagom stor trädgård med lite lagom att syssla med. Och fint har ni det.
    Skönt att ha en del ved inför vintern.

Lämna ett svar