Vi tog ledigt

Då vi var nöjda med gårdagens arbete i trädgården och jag behövde vila min högra arm som inte är helt okej ännu efter min vurpa. Bestämde vi oss för att köra en liten tur idag. JR behövde ett par staket till och även nya arbetsbyxor. Efter att ha jobbat med cement ser inte de gamla så roliga ut. Så vi körde till:

Inte så lång väntan men hundarna kan ju röra på sig och titta på allt som händer runt omkring husbilen. Men mest tittar de nog efter om JR kommer.

Turbo är ju co-driver nu när jag är förpassad till baksätet så hon brukar hoppa upp och spana runt så fort JR går ur bilen. Men efter ett tag blir hon trött och nu har hon en reservspanare.

Reservspanaren är väldigt nitisk och Turbo kunde sova lugnt i hundsoffan. Bra med backup.

Vi körde till Canal Midi och där på bilden är byn Ceres som ligger på väg dit. Vi har ju hittat en perfekt plats att parkera på och sedan kan vi gå antingen mot ena eller andra hållet. Men idag har de stängt av åt bägge hållen för de håller på med underhållsarbete. Så vi gick åt det tredje hållet som är mot Villeneuve.

Även om det inte var så soligt så var det ändå varmt och vi hade en fin promenad ut mot vinfälten och hundarna tyckte att det var så roligt. Skönt att röra på sig och denna gång hade jag på mig riktiga skor så jag kunde gå stadigt. Vi har ju bestämt att en gång i veckan ska vi köra en sväng och hundarna ska få komma till nya miljöer. Om vi kan göra en del inköp samtidigt är det bara ett plus.

Efter vår promenad körde vi och köpte torrfoder till hundarna och sedan till Super-U i vår by och köpte en del saker vi behövde som t.ex apelsiner då juicen är slut. Vi har dragit ner på JR:s teslaturer för det sparar pengar i det långa loppet. Sedan sparar vi även på JR:s ork. Han är glad att inte behöva ge sig iväg varje morgon.

Vi är så lyckligt lottade som får bo här i Orb-dalen bland vinfälten. Nu har vi även säker värme och kan koppla av. I morgon blir det lite mer trädgårdsarbete och jag ska hänga lakan i dressingroom vid avfuktaren. Jag har kommit på att det är bättre än att ha en torktumlare så vi fortsätter med avfuktaren.

Fredag snart och det är väl härligt.

11 svar på ”Vi tog ledigt

  1. Avfuktare är en bra uppfinning. Det hade jag i förra boendet. Vad har ni för uppvärmning när du säger säker uppvärmning ? Och vad fick er till att flytta dit ? Önskar er en super fin dag 🤗

      • Åh så mysigt🥰 Det hade jag när jag bodde på gården. Kakelugn,braskamin och vedspis. Saknar det enormt. Här i lägenheten har jag absolut nada. Blir det strömlöst är jag körd. Har försökt få braskamin men hyresvärden är mer inriktad på luftvärmepump.. så jag letar efter annat boende.

  2. Så fina spanare ni har. Skönt att dom kan dela på det ansvarsfulla uppdraget.
    Bra att kunna planera trevliga promenader för hundarna och sedan köra och handla.
    Det gäller att spara lite på JR:s ork också.

Lämna ett svar