Klar idag

Perfekt dag att arbeta i trädgården då det inte var så soligt. Jag hade ju min buske att fortsätta med. Men först hade jag ett annat projekt. Igår kväll bet Lino en av våra sängkuddar i ena hörnet. De vassa små gaddarna tuggade fina hål i ena hörnet. Han kör upp på högvarv när han är trött och där var jag lite ouppmärksam så då händer det sådant när man har en valp. Men jag kan sy och se till att det inte syns så mycket.

Livet är en stor fin pinne att tugga på och när jag klipper kommer Lino och hämtar nya med jämna mellanrum. Han är duktig och lämnar den gamla hos mig. Jag tog allt lugnt och sakta med pauser och ta mig tusan så blev jag helt klar idag. Hade inte räknat med det. Därför kändes det så bra med en 25 cl öl efteråt. Eftersom jag klippt så mycket av busken syntes den tyvärr inte från min plats vid bordet. Rosenbusken skymde.

Det blev några säckar, fast alla är inte mina. Två säckar är trädgårdsavfall sedan tidigare med ogräs som JR plockat. Jag är nöjd med denna höjd för nu går tvättlinorna fria. Men jag kommer säkert inte hänga tvätt ute på denna sida året för den hinner inte torka.

Tror busken var det största jobbet denna höst, men jag har mer att göra så sysslolös kommer jag inte vara. Sedan ska vi även klippa ner mullbärsträdet och det är flera dagars arbete. Men först ska JR göra klart trädäcket och även göra klart med staketet mot gatan så Lino inte kan komma in i häcken. Jag ska ansa rosenbusken och syrenbusken så den blir tätare. Har läst på ordentligt hus man ska göra. Vi hade två syrenbuskar i Skåne men när jag klippte ner dem så slutade de att blomma. Inte vad jag tänkte mig. Men nu vet jag hur jag ska göra och min syren ska nog kunna blomma mer efter min klippning.

1 månad har Lino varit hos oss i morgon och det är nu allt börjar sätta sig. Vi får in rutiner och har anpassat oss till varandra. Lino är så älskvärd och pussar Turbo i mungiporna så hon blir helt konfys, men inte irriterad. Så det går framåt där med.

I morgon är en ny dag och nu ska jag posta detta innan det blir en ny dag.

2 svar på ”Klar idag

  1. Vilken stor pinne Lino har fått tag i. Så nöjd han måste vara.
    Många säckar trädgårdsavfall vittnar ju om ni har gjort mycket arbete i trädgården.
    Så stilig Lino är där han står och kollar.

Lämna ett svar