Söndag blev det räkmacka

Riktigt varmt och soligt ute idag så Lino skuttade ut och nu vet vi att det är en liten näbbmus han jagar i trädgården. Han har fullt sjå med att lokalisera den och jag såg den men lilleman missade den. Men han får arbeta massor med nosen vilket är nyttigt och det gör honom trött. Det är så roligt att se hur han efter en nostur slänger sig ner och så sover han djupt. Men det är inte så långa stunder han sover. Jag kallar dem powernaps.

Turbo är helt slut på kvällarna och det är kanske jobbigt för henne att hålla ögonen på lillebror. Jag tröstar henne med att han växer och lugnar ner sig med tiden. Men hon är en duktig storasyster och har stort tålamod. Vi försöker ge henne plats och se till att Lino inte är så jobbig i hennes närhet. Fast Lino är väldigt försiktig i hennes närhet och visar att det är hon som bestämmer.

Vi gjorde rent golven idag och med en liten kille blir det en del smuts efter en vecka. Nu kan vi gå barfota igen inomhus haha. Skämt åsido så är det skönt att ha rent inomhus och jag bytte även lakan idag. Det är något jag gör varje vecka. Ny vecka börjas med rent överallt.

JR är helt klar med staketet och nu blir det fortsättning på sista delen av trädäcket vid poolen. Sedan tänker vi fortsätta med trädgårdens omvårdnad. Fast jag har lite mer att klippa när vi väl kört säckarna med trädgårdsavfall till grabbarna och tjejerna på avfallshanteringen. Tror vi har ca tio säckar nu och det blir nog två turer.

Vi ska även till veterinären och se till att Lino får sitt sista vaccin. Därefter måste vi även till pharmacia och boka tid för våra influensasprutor. Vi fick kallelse förra veckan så nu är det dags för någon influensa vill vi inte drabbas av.

Det är mycket nu.

5 svar på ”Söndag blev det räkmacka

 1. Blir så glad när jag läser din blogg varje dag och om hur bra det går för era hundar ihop nu när det kommit till en lillkille i huset 🙂

  • Efter en månad har det mesta börjat sätta sig. Men av erfarenhet vet vi att det tar ett år tills en valp boat in sig ordentligt. För äldre hundar kan det ta längre tid.
   Det är så roligt att se hur en hund förändras till en harmonisk individ.

 2. Jobbigt för Lino att jaga efter en liten snabb näbbmus men han får ju anstränga sig lite.
  Krävs ju en del när Turbo har blivit storasyster. Men hon verkar att leva upp till sitt ansvar.
  Och ni bara strävar på med än det ena och andra.

Lämna ett svar