Remissförslag godkänt

Hos oss är det så att när någon av oss tvåbenta kommer på något nytt vi vill göra hemma, så går förslaget ut på remiss och vi får utreda saken under några dagar tills alla detaljer finslipats och sedan blir det godkänt. Då är vi båda nöjda och resultatet brukar bli bra. Nu tog vi helt oförhappandes in utomstående utlåtande och fick godkänt. Sydfranskan fick ge ett utlåtande och även godkänna våra planer för det nya staketet. Så i morgon blir det en inköpstur till Brico Depå.

Idag som är måndag hade vi som vanligt en diger lista på varor vi behövde för kommande middagar. Jag behövde göra ny morgonjuice och medan jag väntade på att JR skulle komma hem med varorna, gick jag ut. Hundarna vill gärna vänta ute och eftersom vädret var helt fantastiskt passade jag på att frisera mina rosenbuskar på framsidan. Lite ledsamt att behöva klippa bort en del blomklasar, men ett måste för att det ska bli fint till våren också.

Fick äntligen JR att plantera om lilla kottepalmen på udden. Som jag tjatat om det och sedan hållit mig tyst tills han var klar med trädäcket. Tänkte att det var vra att göra det nu när det regnat en del. Marken är annars så hård att det är ett rent helvete att få upp ett hål. Visst var det en del suckande och så men ner kom den.

Här har jag lagt ner massor med popcorn och förhoppningsvis ska det växa upp fint gräs här. Om det inte blir något nu i höst så har jag en stor påse kvar till våren. Men det gick ju bra sist så….

Vi har alltid något att göra varje dag och det sista jag gjorde innan vi gick in för dagen var att stoppa lakanen i tvättmaskinen. Gäller att tvätta när det är billigast. Även om elen inte är i klass med Sveriges så kan man ju ändå spara. Grannen brukar alltid köra sina kvistar i en maskin som låter fruktansvärt och ikväll satte de igång. Men vi var ändå på väg in och vi har våra välsignade jalusier så vi hör ingenting när vi trycker ner dem. Så vi bryr oss inte alls om att det låter, men undrar vad alla andra grannar tycker?

2 svar på ”Remissförslag godkänt

  1. Inte dumt med att få lite råd ibland från en granne.
    Märkligt vad inköpslistor snabbt växer till sig.
    Så gullig lilla kottepalmen är.
    Skönt att kunna stänga ute oljud och få det tyst inne.

Lämna ett svar