Värmen håller sig kvar

Lite varmare idag och solen gjorde att parasollet fick tjänstgöra. Så idag har vi varit ute i trädgården hela dagen för hundarna och JR och jag har bytt av varandra. Idag har vi nämligen gjort rent golven och jag har bytt lakan i sängen så i natt sover vi i nytvättade lakan. Jag har nog inte berättat att Lino älskar nytvättade lakan,kläder och allt annat som doftar gott. Här om dagen hade jag tvättat badlakan och handdukarm vilka jag endast slängde på armen för att hänga inne. Lino blev helt galen och klängde på min arm och jag trodde knappt att jag skulle kunna komma in och hänga upp dem.

Men vi har verkligen inte arbetat oss trötta utan har suttit ute och njutit av vädret. Det är alltid så tyst häromkring på söndagarna tills alla kommer hem då det blir mer liv. Söndag är en dag då alla i familjen samlas en stund på dagen och umgås. Åtminstone är det så bland våra grannar. Så fint tycker vi. Nu har ju skolorna haft lov i två veckor och i morgon börjar skolan igen. Långa dagar för barnen och det fram till jullovet.

En av mina bloggvänner har tagit sig an en rescuedog och det innebär alltid en del krävande dagar innan man plötsligt har en vardag som fungerar. Vi har ju haft omplaceringar i många år och något man måste ha är tålamod. De har ett bagage som man inte får veta vad det är och med en rescuedog vet man i princip inte mer än hur det var när de räddades. Man måste ge det tid och vi brukar säga till varandra att vänta bara om ett år är det inte samma hund längre. Just nu ser vi på Lino hur han förändras och växer som hund. Ikväll har båda hundarna intagit vår soffa och ligger och sover där. Det var inte tänkbart för en månad sedan.

Nu leker de jaga varje morgon när vi går ut med dem. Sedan tar de det lugnt och vi kan äta frukost allihop. Resten av dagarna tillbringar vi oftast utomhus och idag borstade jag Turbo som börjat fälla. Det brukar vara över på två veckor om man är duktig och borstar henne. Hon tycker att det är så skönt så det är inget besvär. Bara lite jobbigt för ryggen men i gengäld slipper vi dammråttor inomhus.

Jag brukar stå nere vid grinden och borsta henne då det är skugga där. Eftersom Lino tyckte att det var så roligt med all päls så var jag tvungen att samla ihop det väldigt snabbt. Han så ut som en skäggig gubbe ett tag och jag fick vara snabb att fånga skägget. Tokhund haha. Men Turbo blev sömnig och lade sig i skuggan. Kanske ville hon ha en stund för sig själv vilket ju är rätt skönt.

Ny vecka och vi har en del vi vill göra så det blir nog en inköpsrunda endera dagen. Ska försöka gå en sväng också om vädret är fint. Men som sagt allt beror på tiden och vädret.

2 svar på ”Värmen håller sig kvar

Lämna ett svar