Nya saker och en ny upplevelse

Igår var vi ju till Jaia och idag tog JR Mackan till vårat centrum då det var en del saker han behövde. Men denna dag bjöd ju på ett helt underbart väder och nu skulle alla saker vi köpt packas upp. För det första har jag tyckt att det varit lite oroande att Lino och nu även Turbo tuggat på kvistar från våra träd. De splittras och jag är orolig att de kan skadas i munnen eller att någon flisa ska fastna i halsen. Så igår köpte jag två träben som är gjorde från olivträd och inte splittras.

Kanske smakar de gott för Turbo tuggar gärna trots att hon är sju år och aldrig varit speciellt glad i pinnar på flera år. Lino tuggar också och leker med dem när han har tid. Jag köpte två tennisbollar men det blir lite trixigt då de har en tendens att hamna under trädäckert. Måste vara större bollar. Så JR köpte en läderboll idag och nja det var en konstig sak. Men har man aldrig haft leksaker så är en stor fotboll väldig konstig. Men så laddade jag aktiveringsbollen jag hittade på Jaia. Så jag har letat och hoppats hitta en sådan. Till JR:s glädje och förvåning är den från en svensk tillverkare.

Först var det en konstig sak och sedan blev den intressant för att efter ett tag jätterolig. Ett bra sätt att aktivera en hund på så den får fundera ut först hur man gör och får belöning för avklarad uppgift. Jag laddar den med vanligt torrfoder. Jättegott tycker Lino.

Vi hade lite svårt att få in honom då han tyckte att aktiveringsbollen var så rolig. Men det blir en dag i morgon också. Fast hur kan en liten kille på nio månader förstå det? Men han följde med in och sätter man sig ned med honom tar det ungefär två minuter till att han somnar. Sen sover han i princip hela kvällen med någon tur ut för att göra toalett.

Söndag i morgon eller idag för jag har ju missat att posta detta inlägg i tid. Ser nämligen på en serie på youtube samtidigt som jag skriver blogg. Det gör att jag blir sittandes overksam ibland.

Men ha en fin söndag och hoppas solen lyser på er.

2 svar på ”Nya saker och en ny upplevelse

  1. Så roligt han har med sina leksaker. Bra med träben som inte flisar sig.
    Aktivitetsboll är helt suveränt.
    Hoppas solen har lyst hos er, här har det mest regnat hela dagen.

Lämna ett svar