Grå himmel idag

Det har regnat inatt och på morgonen. Men när vi gick ut hade det precis slutat.

Det gäller att spana ut vad det är för väder innan man ger sig ut. Har han inte växt lite vårat lakritstroll? Jag tycker det nu när man ser fotot. Vi var ute en stund men hade inte dörren öppen då det var rätt vått på marken och tassarna behövde torkas innan hundarna kunde komma in igen.

Eftersom det varit helg behövde vi handla en del mat. Så JR körde iväg till Super-U. Nu har vi middagar för två veckor och behöver endast komplettera en del till varje maträtt. Jag satt med hundarna inne för det kändes som att Lino behövde vila en del. Så jag satt i soffan och hundarna sov i tre kvart. För mig var det så skönt och jag mediterade en lång stund. Men när JR kom tillbaka upptäckte han att han glömt apoteket då han skulle hämta ut sin medicin. Så han körde iväg igen. Jag packade in all mat och gissa om hundarna blev glada då jag hittade två smala varmkorvar i kylen.

Sedan gick vi ut och jag gick till baksidan och plockade kumquat som var mogna. Så bra tillskott i vår morgonjuice.

Om ni inte visste det så är det skalet som är det godaste och fruktköttet är lite bittert. För att det ska bli drickbart får man hacka i väldigt små bitar. Blir bra att få massor av c-vitamin nu när det går mot vinter.

Så vi var ute en lång stund då JR var iväg på andra turen. Sedan stannade vi ute ett bra tag tills det började regna. JR rullade soptunnan och vi gick inomhus.

En stunds vila för hundarna och vi åt en god smörgås med massor av nyttigheter på. Precis vad vi behövde idag. Vill inte skryta men det var jag som gjorde dem. Men hundarna skulle ju ha sin middag och det får de varje dag vid 17.00. Javisst ja, har nog glömt att berätta att Lino har gått över till vintertid nu så vi får sova till ca 09.30 varje morgon. Så skönt för oss och nu är vi inte de övertrötta småbarnsföräldrarna längre.

Vem kan motstå detta lakritstroll? Inte vi i alla fall. Varje dag får vi massor tillbaka och kan stå ut med att han rusat runt med JR:s toaborste och rivit sönder min nya katalog för bara någon minut sedan. Men det han egentligen vill är att få uppmärksamhet och en massa kärlek. Inte speciellt svårt att stoppa honom och det gör man med mjuka händer och massor av kärlek. En underbar liten kille med andra ord.

Tisdag i morgon och vi fryser inte men ska nog fylla tanken i Mackan med vatten så vi kan duscha där i morgon kväll. Så vi har det bra.

5 svar på ”Grå himmel idag

  1. På bilden ser han lite högre ut.
    Skönt att ha en del mat hemma.
    Inte kan den sötnosen hitta på sådant bus!! 😉

Lämna ett svar