Mildväder igen

Trots grå himmel var det rätt skönt ute idag. Vi har totalt tillbringat lite över tre timmar utomhus. JR tog teslan till Super-U och jag satte lakanen i tvättmaskinen. Sedan satte jag igång med att klippa ned dandelion vid trappan och när jag ändå var i farten rök rosmarinen som verkar ha dött.

Här är lite före och efter bilder. Det ser ju inte så roligt ut i krukan till vänster där rosmarinen var men jag har ju nya planer för den. Men det blir till våren då alla växter kommer till vår Jardin34. Jag tyckte att det barrade lite för bra med den torra rosmarinen och nu slipper jag sopa barr i alla fall. Förra året klippte jag dandelion för sent så den blev sen i att växa upp så det misstaget tänker jag inte göra detta år. Nu vill jag att den ska bli tätare och riktigt frodig till våren.

Efter jag sopat mattorna på framsidan hade jag just inga projekt att göra mer än att vänta på JR och se till att all mat hamnar på rätt ställe. Jag är stuvargeneral både hemma och i Mackan. Så vi har fördelat uppgifterna som så att JR sköter inköp, hemforsling till dörren och jag tömmer kassar och stuvar in allt. Jag misstänker att alla som lever i tvåsamhet fördelar uppgifterna med inköp mm mellan sig. För oss har det fallit sig helt naturligt och den som är bäst på något tar på sig att utföra uppgiften.

Idag startar jullovet för alla franska barn och ungdomar, men det har vi inte märkt något av. Inte för att det brukar vara barn ute på gatorna här om helgerna så jag misstänker att det är en hel del aktiviteter de kan göra under ledigheterna. Hoppas att det är så.

Jag känner mig väldigt nöjd med min dag och det verkar som att hundarna också är det. Ikväll har den vind som blåste tidigare mojnat och jag tror att vi får lufta i sovrummet innan vi ska sova. Det var +14 vid 20.00 och ska bli en hyfsat varm natt.

Så idag ingen sol men kanske i morgon?

2 svar på ”Mildväder igen

  1. Skönt att kunna vara ute det kan vi inte här i Seglora. Isgata.
    Så gör vi med, den som är bäst på något gör det. Övrigt hjälps vi åt med.
    Fin bild på söta Turbo.

Lämna ett svar