Då blev det en annandag jul

I Frankrike firar man inte denna dag och de som är lediga har tagit ut semester då. Det har varit lite mer ljud som det är på vardagar men vi har det väldigt tyst i veckorna också. Vi bor i ett mycket lugn del av byn och det är skönt. Mycket fåglar och inte alltför många som går på gatorna. Idag kom solen fram igen och vi hade en skön varm dag i solen.

JR tog teslan till Super-U för en del kompletteringsköp. Vi behövde fler ägg och lite smått och gott. Han köpte även gallettes som är så gott. För er som inte vet vad det är kommer här en förklaring. Det är crepes gjorda på bovetemjöl, så de är mörkare än crepes. Ursprungligen är de från Bretagne. De vi åt idag var fyllda med stekt ägg, skinka och ost. Helt utsökt goda. Jag tycker att de är godare än crepes då de inte är så söta.

När JR är ute på vift bevakas grinden hårt av hundarna. Så jag satte mig och väntade jag med. Det var så skönt och lugnt. Lyssnade på kriminalpodden som finns på expressen och lutade mig tillbaka i stolen. Tvätten som jag satte igång sköter sig själv så den behövde jag inte bry mig om.

När JR kom tillbaka hjälpte jag till att ta in allt och sedan stuva undan i kylskåp och andra skåp. Jag är ju stuvarbas så det gick fort. Sedan fick hundarna var sitt halvt grisöra och vi de goda galetterna. Ja, vi åt dem ute vilket gör att maten smakar så gott. Vi satt ute ett bra tag tills solen började stå så lågt att det började kännas lite kyligt. Då hade hundarna varit ute i nära fem timmar. Rätt nöjda med andra ord.

Vi håller lite utkik på Mac Scotts hus eftersom de är hos släkten i Scotland över julhelgen. Det är så vi gör i våra kvarter. Byter några ord och berättar om vi ska vara borta. Grannsamverkan säger man väl i Sverige, men det upplevde vi aldrig där tyvärr. Mer avundsjuka då vi bodde i byns finaste hus, vilket vi inte hade en aning om när vi köpte det. Men så blev det och ändå blev vi kvar där i arton år. Ärligt talat så trivdes vi väldigt bra i huset.

Snart ny dag och vi gör väl nästan samma som idag. Tar det lugnt och njuter av livet för det är väl det livet går ut på?

6 svar på ”Då blev det en annandag jul

  1. Galettes, det måste jag prova.
    Så fint vovvarna tittar på dig!
    Goda grannar ser till varandra, så lätt att ha lite koll.

Lämna ett svar