Juldagen

Solen gömde sig idag så det var lite trist, men så länge det inte regnar är vi ute så mycket det går. För att inte frysa turas vi om och Turbo får göra som hon vill, vilket hon alltid gjort. Lino vill vara ute så det får han vara. Vi hade inte tänkt göra rent golven idag men när vädret var så tråkigt, bestämde vi oss för att ändå köra snabeldraken och så moppade jag efteråt. Så skönt att inte vara inomhus när JR kör igång draken.

Vi längtar till de varma dagarna då man bara måste lägga sig ner och slappa. Men i väntan på det körde jag en fotbollsmatch med Lino. JR köpte en sådan för ett tag sedan och idag ville Turbo mest vara inomhus så jag fick leka med honom. Ärligt talat så gjorde jag det gärna då det blev lite kyligt att sitta still och han blev så glad över att få leka. Både han och jag var rätt trötta när JR kom och bytte av mig. Efter att jag moppat golven klippte jag ett grisöra i två delar och hundarna fick lite godis. Precis som alla barn ska få under julhelgen.


När morgon ritualen är klar så vill hundarna ha lite frukost. För oss blir det mesta att hålla sig ur vägen så vi inte har en hund i benet. Förutom att göra rent golven har JR kört våra filter till fläkten i diskmaskinen och nu är de rena. Vi kan inte bara sitta stilla en hel dag utan att göra något och då är det lika bra att göra något nyttigt. Jag sopade våra gröna mattor ute och ja kanske lite för överdrivet såhär på juldagen? Näe det behövs när man har hundar som skräpar ned.

close up photo of wooden jigsaw map

Vi har det bra här i vårat hörn av världen. Senast idag pratade vi om vad som lett oss att ta detta steg och det är främst tre saker. En är klimatet, nästa är sjukhusvården och den tredje är brottsligheten. Något som kommit till med den senaste regeringen är ekonomin och skatterna. Kanske blir det bättre med den nya regeringen men man undrar lite. Att bo utanför en stor stad var viktigt då vi inte är storstadsmänniskor och är hundägare. Detta är en liten summering efter att ha firat vår fjärde jul här.

christmas

Vi planerar nyårsmenyn och JR ska handla i morgon. Sista veckan på detta år och jag har gjort ett fotocollage samt ska sätta ihop de viktigaste händelserna. Men det blir längre fram i veckan. Nu får vi önska en god fortsättning fram till årets slut!

4 svar på ”Juldagen

  1. Bra väder ändå, går ju att vara ute. Lek med glad hund är roligt.
    Underbart att ni har hittat denna plats som är så trivsam.

Lämna ett svar