Skulle inte vara så mycket att göra idag

Redan vid frukosten hade jag samlat på mig fem göromål så rulla tummarna var inte att tänka på. Plockade undan frukosten och satte igång med att låta JR göra sig i ordning. Vi låter sällan våra hundar vara ensamma ute någon längre stund. När han var klar var det min tur och innan jag gjorde mig klar vek jag den torra tvätten. Efteråt bäddade jag sängen och som vanligt skakar jag täcken och kuddar så de blir fluffiga tills vi ska sova igen. Lite paus ute med JR och hundarna.

Men min vila fick bli kortvarig för jag hade ett stort glasfat att göra rent och även min fina lilla dammsugare som jag använder att suga underlakanet med. Började med det i husbilen och har fortsatt hemma för det är perfekt att få bort hår, fettflagor och annat otyg.

När detta rengörandet var klart var det dags för mig att pressa apelsiner till frukostjuicen och igår kom vår köra sydfranska med en stor påse apelsiner som hennes son lämnat till henne. Det är han som har slakteriet i vår by.

Riktigt fina apelsiner som var perfekta att pressa. Har fem kvar som inte fick plats i min kanna på 2 liter. Mycket juice blir det. Nu behövde inte JR ta sig till Super-U och köpa apelsiner idag. Dessa är garanterat inte besprutade och behandlade på något sätt.

När jag var klar med pressningen ansåg jag att det var dags för att ta ledigt för dagen. Nu var inte vädret särskilt vänligt att sitta ute i så strax efter 15.00 gick vi in och såg ett par dokumentärer på NetFlix. Den första var outsläppta filmer om Apollo 11 och det gillar JR. Sedan en om vulkanutbrottet på White Island strax utanför Nya Zeeland. Det är ju en fullt verksam vulkan dit turister åker och faran är att det kan ske ett utbrott när som helst. Vilket det gjorde en gång och det blev mycket tragiskt för många människor och nio dog.

Vi har en väldigt trevlig stund på eftermiddagen när hundarna sover eller tuggar på sina horn. Jag sitter ofta vid datorn och utför diverse saker. Mest är det nog foton som ska sorteras eller så letar jag efter diverse prylar som vi kanske behöver. Amazon har blivit en populär site och jag är mycket för att jämföra priser så det tar en del tid innan något blir beställt och köpt. Levererat till grinden är så prefekt. Vi behöver inte ta oss någonstans för att hämta ut det vi köpt.

Nu är vi halvvägs till ett nytt år och jag är beredd med ny almanacka från Pompiers och även ny Oxford almanacka att skriva i. Nya tomma sidor att fylla med nya tankar, händelser och nyheter. Jag älskar att börja på en ny almancka. Har bestämt att bränna allihop när jag inte kan skriva mer. Jag skriver ju för mig och ingen annan. Det som är min blogg kanske lever vidare och det är okej. Kan bara inte sluta skriva eller läsa. Älskar att läsa och det gäller i princip allt men mest sådant som är baserat på verkliga händelser. Fiktiva mordgåtor känns inte så lockande då jag så snabbt upptäcker hur upplägget är och vet hur handlingen kommer att flyta. JR är en sådan som brukar kolla in slutet innan han börjar läsa en bok. Hupp….

Såhär mitt i vintern börjar våra växter att knoppas. Man blir så glad av att se det. Det kommer snart en vår och man blir så glad av det.

4 svar på ”Skulle inte vara så mycket att göra idag

  1. Att kolla på Amazon är rätt så roligt. Finns otroligt mycket. Hem till dörren är ett mycket bra system.
    Fint med knoppar redan och då längtar men till våren.

Lämna ett svar