Jag tog ledigt idag

Ok, bäddar gör jag varje dag så det ingår i mina morgonrutiner och räknas egentligen inte. Men JR fick inte vara ledig då vi behövde handla det sista för i år. Nu ska vi ha allt inför den kommande helgen. Jag har även börjat ge hundarna tabletter som lugnar ifall det blir fyrverkerier någonstans. Det är tabletter baserade på örter som jag köpte då Vår bordercollie blev så nervös vid längre åkturer i husbilen. Sedan dess har jag alltid ett par sådana paket vid tillfällen som nyår. Förra året sköt de i Murviel vår grannby och då gav jag Turbo tabletterna så hon kunde vara lugn.

Vi har ju varit förskonade från allt sådant tidigare här i byn så nu hoppas vi på det även denna nyårsafton. I vår by i skåne var de som tokiga på att skjuta fyrverkerier och även bangers som gjorde våra hundar vettskrämda. Önskar all olycka över de killar som kastade dessa in i vår trädgård. Här nere har vi inte alls dessa problem men vi har märkt att Lino blir lite orolig när han hör skott nu under jaktsäsongen.

Idag hade hundarna mycket att hålla koll på då vår granne McScott hade trädgårdsmästare som arbetade i trädgården. Eftersom de inte är hemma just nu så är det väl ett bra tillfälle att få sådant gjort. De har ju flyttat från en jättestor trädgård då McScott inte hade lust att hålla på med den längre. Nu med två barn under skolåldern är det bra att kunna anlita andra för trädgårdsarbetet.

Det har inte varit speciellt varmt idag men varmare än igår vilket betydde att man kunde sitta ute. Solen har varit framme om än lite blek. Därför har både vi och hundarna varit ute i flera timmar och bara det inte regnar så är vi ute mellan tre till fem timmar varje dag. Sedan är hundarna nöjda med dagen.

Glömde ju att berätta om Linos kvällsrusningar. Han har börjat bli som en galning vid elvatiden på kvällen och det är bara att ta ut honom för då är det kvällstoaletten som gäller för honom. Efter det kan vi natta lilleman i soffan. Före det är det stört omöjligt. Idag märkte vi att han verkade lite frusen då vi kom in på eftermiddagen och jag hämtade en pläd och lade över honom. Så han njöt och somnade under den direkt. Han har väl inte den riktiga underpälsen ännu och fryser efter timmarna utomhus. Det är ju hans första vinter.

Någon kanske undrar vad vi egentligen gör om dagarna och jag lovar att det alltid finns saker att göra om man vill. Men ibland vill vi inte. Blir det inte tråkigt att vara hemma hela tiden? Vi vill inte ha en massa dittan och dattan då våra liv alltid bestått av det. Sociala sammankomster vare sig man har lust eller inte. Ibland är det inte roligt att vara gift med en VD. Det har varit tillräckligt med händelser och annat så nu vill vi bara ha det lugnt och vara för oss själva.

Så vi stannar här på vår Paradisudde och blickar ut över vårat vinfält och resten av vår by.

1 svar på ”Jag tog ledigt idag

  1. Hundar kan ibland skaffa sig lustiga vanor.
    Skönt att kunna konsten att njuta i nuet och göra ingenting.

Lämna ett svar