Årets sista dallrande timmar

Vaknade upp till en grå himmel och det verkar som att vädergudarna är på alla djurens sida idag. Vi jar inte hört en enda smällare av något slag på hela dagen och klockan är nu strax efter 22.00. Jag har gett lugnande tabletter till hundarna för säkerhets skull. Man vet aldrig om någon skulle få för sig att fyra av något här i byn, fast det är inte så troligt då det inte hänt på de fyra år vi bott här.

Vad har ni gjort på årets sista dag? JR passade på att klippa gräsmattan som växt enormt nu.

Någon nytta ville han göra på årets sista dag. Luktade gott av nyklippt gräs hela dagen efter det. Lino var väl inte överförtjust i gräsklipparen men höll sig på avstånd. Nu har vi en fin gräsmatta inför det nya året.

Jag har vipplat lite så nu är dammet på golven som JR suger upp med Duster. Sedan har vi faktiskt bara varit.

Se så grönt och fint det blev efter att JR klippt. Bättre än snö och regn. Det sistnämda har vi inte sett sedan vi lämnade Sverige. Jo, regn förstås men inte i veckor. Oftast sol och en del moln blir det.

Det har varit väldigt lugnt ute idag och knappt någon bil som kört förbi. Lite tråkigt tycker nog Lino som inte haft mer att titta på än grönsakstantens hönor. Hon får verkligen ägg från frigående höns. De går runt hela dagarna i deras stora trädgård. De är sex stycken nu och det ser verkligen roligt ut när de springer runt.

Jovisstja, sopade de gröna mattorna idag och Turbo tyckte att det blev okej. Skönt att ligga och bara vara på.

Ikväll har vi ätit rökt lax med duchesspotatis och färska grönsaker. Så gott och till det drack vi en god Cremante vilket jag tycker är godare än champagne som ofta känns väl söt.

Så med detta önskar vi er alla:

3 svar på ”Årets sista dallrande timmar

  1. Det var en trevlig nyårsafton med lite av varje. Verkligen grön gräsmatta.
    Önskar er en riktig god fortsättning på det nya året.

Lämna ett svar