Trettondagsafton och det blir ingen bal här

Den tiden då jag gick på bal är förbi för många år sedan. I Uppsala där jag studerade var det både baler och annat trevligt. En härlig tid för en ung människa på väg in i vuxenlivet. Trevliga minnen har jag från den tiden. Men det var då och nu är nu.

Idag har vi haft ännu en dag med strålande sol som värmer ordentligt. Nätterna är fortsatt kyliga med ca +7 och morgnarna så därefter. Men vi har våra sköna flanellpyjamasar som vi sätter på oss då vi går ut på morgonen. Kommer ihåg när jag gick i första klass så hade fröken en tavla av flanell där hon satte upp apelsiner, äpplen och päron när vi hade matematiklektioner. Utedass var det att tillgå om nöden slog till. Man lärde sig att hålla sig tills man kom hem efter skolan. Vi hade tramporgel också och nu känner jag mig väldigt gammal.

Åter till dagen idag och vi fortsatte eller snarare JR var det som städade i husbilen. Det behövdes dammsugas under min säng där värmaren är placerad och även under hundsoffan där vi har batterierna. Åtskillig päls har hamnat där och vi borde ha gjort rent där tidigare. Men Kuma blev dålig och allt kom av sig efter vår Sverige-resa. Nu har vi fått tillbaka energin och Lino är en av orsakerna.

Jag pressade de sista apelsinerna vi fick av sydfranskan och jag tror det har blivit totalt tre liter. Har ju pressat efter hand så apelsinerna inte ska bli mögliga. Väldigt god juice hae vi druckit och ska dricka i några dagar till. Sedan tvättade jag Linos bädd som han fick med sig från fostermamman och en fårskinnsfäll. De har vi i husbilen, men Lino lyckades spy ner sin bädd och fällen behövde tvättas sedan länge.

Så lite nyttiga har vi varit denna aftons dag. Här är det vanlig vardag och det känns bara bra. H slutade tidigare som man brukar göra dag före röd dag i Sverige. Skönt för honom då vädret är så trist däruppe. Fredag för oss i morgon och Trettondag i Sverige med en röd dag som betyder ledigt. Tänk vad man längtade till dessa långhelger när man arbetade. Nu gör vi som vi vill vare sig dagen är helgdag eller vardag. Vi lever ett lyxliv när det gäller det.

Kändes rätt lyxigt att äta hamburgare ute i solen idag. Smakar så gott när man äter ute. Där och då njöt vi verkligen av livet som vi har. Många gånger pratar vi om vad och var vi skulle vara om vi inte tagit detta steg att flytta hit. Inget av alternativen känns hållbart i längden när vi blir äldre. Det gäller att tänka framåt och se vad vi orkar med. Eftersom ett liv utan hundar är otänkbart för oss måste vi ha en trädgård. Så vi har hamnat precis rätt klimatmässigt och storleksmässigt när det gäller trädgård och hus. Det har vi kommit fram till men det är ändå roligt att fundera på om vi valt något annat. För vi hade ju valmöjligheter och det enda vi var säkra på var att vi ville flytta från Anderslöv där vi bodde. Vi var klara med huset och ville ha något nytt. Att vi skulle hamna i ett hus som i stort sett är en mindre variant av vårat hus vi hade är ju rätt otroligt. Men så vi trivs.

Så med alla dessa ord säger jag godnatt från vår paradisudde.

2 svar på ”Trettondagsafton och det blir ingen bal här

  1. Ingen fest här heller men många roliga minnen från yngre dagar.
    Kul att läsa om dina trevliga minnen. Men underbart att ha det så bra i nuet. Paradisudden låter så skönt!

Lämna ett svar