Ännu en fin torsdag

Nu kan jag lägga ännu en fin torsdag på högen av de andra. Har ingen räkning på dem men de hopar sig och jag mår så bra av det. Inte för att alla världens eller våra problem har försvunnit från jordens yta, men de goda dagarna har blivit fler. Något som gett mig perspektiv är att ha hamnat här i södra Frankrike och se Sverige på avstånd. Nyttigt och ögonen har verkligen öppnats. Känns som man varit en del fartblind angående politiken tidigare. Nu läser jag väldigt mycket om internationell politik och kan sätta det i paritet med Sveriges. Nog prat om politik men jag är mycket intresserad och följer med i diskussionerna.

Jag har kommit att älska denna by och livet här. Vardagen som är så harmonisk och lugn. Tempot har saktats av och ibland kan jag bli lite irriterad på JR som verkligen har sänkt tempot så mycket att han lunkar sakta runt på tomten. Först kommer hundarna runt hörnet och sedan ingenting och ingenting men så dyker JR upp lunkandes i lugn takt. Jag har sänkt min gard och låter det vara i den takten. Vem tusan har bråttom? Nu står jag lugnt och väntar tills han dyker upp. Min rara goa JR.

Ser ni den? Vi har en tv-antenn som inte fungerar då tråden är avklippt och vi har ju en box som ger oss internet och ser på tv genom den. Men hur ska vi få ner antennen? Jag vägrar låta JR kliva upp på stegar och klättra på takpannorna. Kanske kan H hjälpa oss med det när han kommer ner hit? Ja ja det löser sig säkert med tiden.

Lino har full koll på livet utanför trädgården och om något rör sig ute på vinfältet. Flera gånger om dagen står han där och spanar. Han får så många dofter och ljud som absolut måste undersökas. Det är så roligt att se hur han utvecklas hela tiden. Från att ha varit valp till att snart vara en unghund. Hans karaktär syns mer och mer och han är en mjuk och fin individ. Vi har verkligen fått en fin hund.

Ett lakritstroll som gör oss så glada och fört in så mycket positivt i vårat liv. Turbo har levt upp och är så glad.

Fredag den 13:e i morgon och jag har aldrig haft otur den dagen. Tretton är ett lyckonummer för mig.

2 svar på ”Ännu en fin torsdag

  1. Han är väl värd att vänta på, eller hur? Släpp inte upp honom på taket, låt antennen vara.
    Även jag har 13 som lyckotal i synnerhet om det är fredag.

Lämna ett svar