Tidig morgon för en del

I morse var det dags för JR att åka till vårdcentralen och lämna prover. Jag och hundarna kunde sova en timme till. Men så kom JR hem och vi gav oss ut i en regnvåt trädgård. Det har regnat väldigt mycket inatt och även på morgonen. Jag är bara glad att det inte var snö som föll, men eftersom vi hade flera plusgrader så var chansen inte så överhängande för det vita. Men längre upp i bergen har det kommit lite snö. I alperna har det snöat ordentligt så nu kan alla pusta ut för skidsäsongen är räddad.

Inte alls mysigt att vara här på udden eller på baksidan idag då det var en isande vind. Men naturligvis ville hundarna dit titt som tätt för det är ju där det händer. Men än så länge har de inte startat gräva i gatan även om det sitter lappar uppe att de ska stänga av diverse saker på höger sida av gatan på torsdag. Måste berätta något lustigt. Igår när vi gick ut sista kissturen för hundarna efter midnatt så var det kolmörkt. Gissa om vi blev förvånade då vi alltid har gatlyktor som lyser upp vår trädgård. Men det var svart och även på George Clemenceu och när vi tittade ner mot leden var alla gatlyktor släckta där också. Inte ett lyse i något hus och tittade vi upp mot torget så var det svart även där. Men vi hade ljus inne och el. Mysko kändes det som. Undrar vad som hänt?

Nog ser det varmt och fint ut men det var inte någon dag man vill vistas ute i så länge. Men vi var ute lite korta stunder som ca 20 minuter eller så i flera omgångar. Lino var väl inte så förtjust i att vara inne men när han varit ute en stund ville han gå in. Det är ju hans första vinter så det blir lite av en omställning för honom. Men han blir ju äldre för var dag och lär sig hur livet är. Nu har han lärt sig sova till halv tio/ tio på morgnarna och det är en stor framgång. Vi får våra timmar och mår så mycket bättre när vi är utsövda.

Jag lovade ett foto på en upptäckt jag gjort.

Nå ser ni den gröna knoppen till vänster på fotot och den till höger? Mina tulpanlökar har börjat titta fram. Det blir en vår inom en snart framtid även om det känns som ett bakslag just nu. Men jag har kikat och nästa vecka blir det varmare.

Man ska se positivt framåt anser jag.

2 svar på ”Tidig morgon för en del

  1. Så bra att ni hade el då men helt klart lite märkligt!
    Gröna knoppar! Underbart vårtecken trots kalla vindar.

Lämna ett svar