Ett år tog det

För drygt ett år sedan var det troligtvis en av alla lastbilar som höll på att bygga uppe vid torget och körde på vår gata på baksidan av huset, som körde av vår elkabel. Naturligtvis skedde det på fredag eftermiddag och vi hade inte mycket aning om vart vi skulle ringa. Så där satt vi en hel helg i början av februari utan el. Vi kunde inte dra ner jalusierna, hade ingen värme från gaspanna så elementen var kalla. Inget lyse heller, Så det blev en helg i brasans sken och i värmeljusen satt vi och läste. JR lagade kaffe och mat i husbilen så vi var ju inte helt strandsatta. Men jag tyckte att det var lite jobbigt att diska i iskallt vatten.

Efter helgen kom våra grannar MacScotts hem och eftersom madame är fransyska gick vi över för att fråga hur vi skulle göra. Hon ringde ett par samtal och de skulle komma från vårat elbolag inom 24 timmar. Så hade vi el men allt blev endast provisoriskt lagat och det så rätt livsfarligt ut. I december satte de äntligen upp en varningsskylt vid vår el-lucka och ett litet staket runt luckan så ingen skulle gå nära kabeln. Jippiii de hade inte glömt bort oss, men vi var kanske långt nere på todo-listan.

Idag kom de och vi fick stänga av vår el i en timme. Det gjorde vi gärna och placerade oss ute i solen som värmer så skönt igen. Ingen hög värme men man fryser inte i solen.

Vi stod och tittade en stund då det blev lite kaosartat när bilar skulle köra förbi. En lastbil med en ung tös kom och strax kom Madame B ut och flyttade på sin bil. Då kunde tösen ratta förbi. Sedan kom lokalbussen och diverse bilar.

Lino hade fullt upp med att se vad alla gjorde. Vår andra granne Stephan tog det säkra och backade bort på gatan. Som tur var jobbades det inte borta vid hålet i gatan idag för då hade det blivit riktigt jobbigt.

Det var en kille och tjej i trettioårsåldern som lagade och fäste fast vår elkabel där den ska sitta och nu har den en skyddande kåpa över stolpen också. Känns bra mycket bättre och vi behöver inte fundera mer om det börjar regna. Bör inte bli kortslutning.

Det tog nog ganska precis en timme att laga precis som killen sade till oss i morse. Efteråt tog JR Mackan till Super-U för inköp av diverse tunga saker. Men nu är det så att vi har ju inte kört någon längre tur på ett tag utan det har varit en del korta sådana och det är inte bra för avgasreningen. Så innan inköpen fick JR köra 3 mil och han valde att köra till grannbyn och sedan rondellen mot Beziers, för att återvända till vår by och då hade han avverkat sträckan som behövdes.

Jag gick in med hundarna och vi delade på en kall varmkorv, för att sedan parkera oss i soffan respektive nedanför på golvet. Hundarna somnade rätt snart och jag satt och läste. Stereon var på vår favoritkanal nostalgie som spelar äldre musik. Vi hade en lugn och skön stund och även om jag hade saker som jag ville göra så låter jag bli så Turbo också ligger stilla och sover. Hon är ju som sagt i höglöp och nu väntar vi på att hon ska droppa lite mörkare rött blod för då är hon snart färdiglöpt. Just nu droppar hon inget och det är då det är värst.

När de vaknade fick de sin middag och precis när de ätit klart och jag diskat deras skålar backade JR in framför grinden. Perfekt tajming skulle jag vilja säga. Jag lämnade över vaktandet av hundarna och tog mig an att plocka in alla varor.

Färska vårrullar med ris blev det till middag ikväll och det blev en rulle kvar och ris som hundarna får till middag i morgon tillsammans med torrfodret. Vi berikar alltid deras middagar och de uppskattar det verkligen.

Må så gott i morgon är det fredag !

2 svar på ”Ett år tog det

  1. Det var ju jättebra att dom nu har lagat ledningarna. Då hade ni underhållning någon timme i dag!
    Mysigt ni hade det i väntan på att JR skulle komma hem med varorna.

Lämna ett svar