Ingen dag att sitta utomhus

Vi trodde att det skulle bli en lika fin dag som igår med en värmande sol, men den valde att gömma sig bakom molnen fram mot eftermiddagen. Därför valde vi att gå in efter att ha suttit ute och frusit ett par timmar. Jag värmde rumpan mot elementet och även händerna. Man tycker att som nordbo borde man klara +6 som ingenting, men inte då. Nästa vinter köper vi väl täckjackor som våra grannar brukar gå omkring med och tjocka kängor.

Jag tröstar mig med att om någon vecka ska det bli tvåsiffriga plusgrader. Mycket trevligare och något annat som tröstar är att Turbo verkar vara på väg ur höglöpet. Inte svullen längre i vulvan och Lino lite mer fokuserad på annat. Ikväll fick han för sig att det var en hund i ugnen och sprang in i badrummet och klättrade på ugnsluckan. Vi hade fullt sjå att få honom att släppa den fokuseringen. Så ikväll känner vi oss rätt slitna.

Dagen började med att jag tryckte upp jalusierna och det första jag såg var Lino som gick ut med JR och Turbo före mig. Jag brukar gå runt och öppna upp inför dagen. Plockar fram allt vi ska ha inför frukosten och så smöret inte är alltför hårt. Det är något jag inte gör på sommaren då det är för varmt. Men nu är det vinter och då är det trevligt att ha ett bredbart smör till brödet.

Idag var det lite liv på gatan nedanför då de avslutade arbetet med hålet de gjort och Lino tycker inte riktigt om oväsendet. Därför var det nog bra att vi gick in. Jag hade lite systuga och JR gjorde i ordning spisen för en brasa. Oj, glömde att jag pressade apelsiner till vår morgonjuice. Hundarna svärmade runt JR då de tyckte att det han sysslade med var väldigt spännande. Idag hade JR Turbo lös en stund ute och det gick väldigt bra. Slutet på hennes löp närmar sig. Så skönt.

MacScotts apelsiner börjar bli klara. Men det är de beska som man gör marmelad av och inte juice. Jag har inte hittat vanliga apelsiner någonstans men gör jag det så kommer jag köpa ett träd. Mest bara de beska sorterna och de heter inte apelsiner.

Hoppas att solen visar sig mer i morgon så vi kan vara ute längre. Jag ska vippla men det tar inte hela dagen. JR ska laga dragonkyckling som är en av mina favoriträtter. Så det blir en bra dag i morgon med.

2 svar på ”Ingen dag att sitta utomhus

  1. Vilka idéer Lino kan få. Typiskt för en “tonåring” med inbillningar.
    Trots det kalla vädret så var er dag trevlig tycker jag. Ni har helt klart blivit vana vid varmare klimat! Men vårvärmen är väl på gång?

Lämna ett svar