Upp som en sol och sedan kom det regn

Ett fint solsken lade sig över oss när jag tryckte upp jalusien i sov rummet. Då hade jag legat i sängen med Linos huvud över mitt ansikte en stund. Men jag var så täppt i näsan att jag nästan inte kunde andas. Så att sitta upp i sängen var som en liten befrielse. Jag var uppe en sväng väldigt tidigt som det ju ofta är när man blir lite äldre. Då tänkte jag att jaha nu är det onsdag. Somnade om fort och när jag sedan blev väckt av Lino fick jag för mig att det måste vara torsdag eftersom det var onsdag förra gången jag vaknade. Men poletten ramlade ner efter en stund.

Jag fick ett brev med posten idag och JR skrev på mottagningsbeviset.

Mitt franska körkort kom och det gick ju väldigt lätt och rätt snabbt. Tre månader från att jag skrev ansökan på internet. Det mesta sköts via internet i Frankrike. Så enkelt och lätt. Jag tog fotot på Super-U och kunde skicka det direkt till myndigheterna. Jag blev lite förvånad när jag såg att körkortet gäller till 2038. Femton år tills jag måste förnya det nästa gång.

Solen försvann och det började droppa ute så vi gick inomhus. Våra hundar tycker inte om vått uppifrån så de var inte nödbedda.

Turbo tycker alltid att det är vårat fel som gör att det regnar. Hon brukar lägga sig här vid fönstret för att vänta ut regnet men så ger hon upp och lägger sig och sover någonstans.

Lino botaniserar oftast bland alla horn och tuggben. Hans skatt och vi funderar på att köpa någon slag av låda eller back som vi kan samla hans tuggisar i. Vi hade en sådan i vårat gamla hus tills Kuma kom till oss. Han låg hela första natten och tuggade i sig de flesta av benen och sedan sket han både inne och ute. Inte lätt när man aldrig fått något sådant. Han hade fruktansvärt fula tänder då han kom, men de blev rätt fina efter några år. Turbo har vita fina tänder och vi vill att Lino ska ha det också. Unkas och alla våra andra hundar har alla haft vita tänder och det utan att vi behövt borsta deras tänder.

Det kom en redig skur och sedan blev det uppehåll. Vi stannade inomhus för det är ju inget trevligt underlag för hundarna att ligga på. Dagen var ju ändå nästan över så det var inget svårt beslut. Hundarna sov ändå fram till sin middag vilket endast var en timme senare.

Tror vi hamnat i lite sämre väder som ska hålla i sig denna vecka men kallt är det då rakt inte. Idag hade vi +20 trots molnen. Vedkorgen är undanplockad och inatt sov vi med fönstret på glänt i sovrummet. I morgon är det torsdag och JR ska köra till bilverkstan för att få byte av olja i motorn. Han får en tidig morgonpromenad hem sedan.

2 svar på ”Upp som en sol och sedan kom det regn

  1. Tur inte dagarna går så fort!!!
    Favoritplats på mattan för att titta ut. Nu är det nog snart slut på regnandet.
    Grattis till ditt franska körkort.

Lämna ett svar