Annorlunda morgon

JR hade väckning i morse och smet snabbt utanför dörren innan hundarna blev alltför vakna. Det tackar jag för eftersom vi kunde slumra in någon timme till. Sedan var JR tillbaka och vi slumrade tre kvart till. Nå var skulle han bege sig? Jo det var dags för byte av olja i Mackan och då gör de en översyn av flera saker som att byta filter både här och där. Vår suveräna bilverkstad som vi har här i byn är riktiga proffs och vilken fin service de gör.

Eftersom denna dag hade ett täcke av grå moln på himlen fick jag ingen inspiration så idag har jag endast äldre foton och då blir det ju en kavalkad på den 23:e februari i ett litet urval genom åren.

Kanske är februari den blå månaden då vintern ihärdigt försöker hålla sig fast även om våren knackar på dörren?

Våren är väl ändå synonymt med tulpaner och de första brukar ju dyka upp i affärerna runt februari. Här är det nog mimosafestivalen i Roquebrunn som innebär att våren är på ingång. Vi bor ju endast tio minuter söder om denna by så om vi inte hade vår stora husbil skulle vi nog åka dit, fast det finns nog parkeringsmöjligheter så nästa år ska vi nog åka dit. Vår Kuma är en av orsakerna till att vi inte besökt marknader. För den som inte vet så är en sarloos wolfhound väldigt skygg eftersom det är en hund med blandning av varg. Helt underbar mot oss men tyckte inte om främmande miljöer och människor. Så han gjorde oss introverta människor ännu mer introverta.

Vår fine kille blev 13 år och somnade in i augusti förra året. Vi är glada att få haft honom hos oss och så mycket den hunden lärt oss. Ja, inte bara han utan alla våra fina hundar vi haft har lärt oss massor och format oss till de människor vi är idag.

Snödroppar kommer så sakta fram i Sverige. Ser många inlägg på instagram om hur de tittar fram åtminstone i skåne.

2018 hade vi det såhär i skåne i februari. Jag saknar absolut inte detta. Detta var vår sista vinter i huset eftersom vi höll på att sälja och senare samma år packade ihop allt efter arton år i byn.

Sådär nu har jag rotat lite i fotoarkivet. Kommer säkert andra dagar någon annan månad med nytt material. Vi fick förresten en ny apparat till det fiber vi ska få installerat på måndag. Vi har kämpat mot men nu går det inte längre för vi befarar att de snart stänger adsl överallt. Åtminstone kommer de inte bry sig om det hackar mm.

Fredag i morgon och nu är det dags att sova en blund.

2 svar på ”Annorlunda morgon

  1. Skönt att kunna slumra om tills det blir dags att gå upp.
    Roligt med lite bilder ifrån flydda tider.
    Vilken stil han har!!

Lämna ett svar