En blåsig dag blev det

Men vilka milda vindar det varit. Varmt och solen har ju visat sig från sin finaste sida idag. Mina planteringshänder var redo att sätta igång nästan direkt jag vaknade. Men det är ju alltid en del annat att göra innan, som att äta frukost och bädda sängen. Det sista väntade jag med lite då JR och Lino skulle till veterinären idag. Bädda kunde jag göra senare och JR fick lite tid att göra sig klar.

Det var dags för Lechmaniosis vaccinet för Lino och det är mot den elaka myggan som är så farlig. Sedan fick han en översyn och veterinären upptäckte början till öroninfektion i höger öra. Så nu är det örontvätt två gånger om dagen och sedan droppar efter det. Vi startade ikväll och han är ju så lätt att ha att göra med så det gick hur lätt som helst.

Så när de båda pojkarna var iväg satte jag igång med att plantera och den lättaste var ju pelargonen och innan JR gick hade han ordnat en krok till den nya fågelmataren. Jag fyllde den men än så långe är det bara två blåmesar som hittat till maten. Sparvarna slåss nästan om den gamla där endast två fåglar åt gången kan äta. Men vi får väl se när de hittar till den större.

Jag hade jobbigt att få bort rosmarinen som vissnat, men som hade rötter vilka inte ville släppa taget. Men jag kämpade på och kunde plantera olivträdet precis när JR och Lino kom hem. Som belöning lagade JR galette med stekt ägg och ost. Tror det var lite stekt bacon också. Men så gott. Där fick dagens plantering räcka då klockan började närma sig hundarnas mattid.

I morgon är det dags för rosorna att bli planterade av mig och oleandrarna tänker JR ta sig an efter att jag visat var jag vill ha dem.

Någon var väldigt glad att vara hemma i trädgården igen och det var full fart en bra stund innan middagen serverades.

Det var säkrast för både Turbo och mig att hålla oss undan för Linos framfart. Han älskar sin trädgård det är då säkert. Men det är ju en dag i morgon också vilket vi försöker intala honom. Han brukar slockna rätt snart efter middagen för att endast vakna kort för en kvällstur då han gör sin toalett. Sedan får de alltid en kort tur innan vi lägger oss för natten.

Godnatt och sov gott.

4 svar på ”En blåsig dag blev det

 1. Vilken vacker kvällsbild ! Är Lino månn tro en trädgårdsmästare också liksom mina Goldens har varit som vill vara med och gräva på ditt sätt det man planterat ?😁
  Härlig bild där du lyckats fånga Lino i full fart ner för trappen 😃!
  Vilken glädje det är att planera för sin trädgård med olika vackra blommor.
  Det kommer att bli fint med de växterna du köpt inför sommaren.
  Ha det gott !

 2. Gör ju inte så mycket om det blåser när det är milda vindar.
  Så bra att öroninfektionen upptäcktes och behandlingen kunde börja innan det hade gått för långt.
  Vad du jobbar med dina växter men så blir det fint också.

Lämna ett svar