Varmt ute idag

Det har varit blåsigt idag med men vad gör det när det är så varmt ute. Vi startade dagen med att öppna dörren och sedan har den varit i det läget hela dagen till efter 18.00. Hundarna har njutit av dagen och det fria liv de får med vår trädgård. Jag avstod från att plantera rosorna idag då det kom sådana starka vindpustar på baksidan. Gav dem lite vatten så de klarar sig.

Det gäller att vara på alerten och bara en sekund tidigare låg Lino med slutna ögon. Så den stund det tog för mig att greppa kameran och rikta den mot honom var han i ett helt annat tillstånd. Han är verkligen en utmaning att försöka fånga på foto. Men ibland lyckas jag och jag lär mig att skjuta från höften med kameran. Detta var inte ett av mina bästa tycker jag.

Jag har städat inne idag och det innebär att torka av alla fönster där Lino gärna vill titta ut genom. Blir lite märken av en våt nos där. Men det har blivit lite av en morgonrutin precis som att torka av bordet efter frukosten. Det känns så skönt att vi är där att vi kan lämna hundarna utan uppsikt i långa stunder.

Idag var det så varmt i solen att det var riktigt skönt när skuggan kom till trädäcket. Vi hade inte parasollet uppfällt då det var sådana kastvindar på förmiddagen. Men jag satt ju inte så länge i solen. Försöker undvika det då den är så stark här nere. Jag hade solhatt på mig och det har jag alltid då jag är ute i solen. Men vi åt här ute idag eftersom det mojnat ordentligt tills JR kom hem från sin inköpsrunda. Han tog teslan och tryckte hjälmen över sitt vindrufsiga hår. Kom hem med vårrullar som vi ätit till middag ikväll.

Jag bytte syssla med JR och plockade ur diskmaskinen om han planterade en oleander. Nu hamnade den inte direkt där jag ville men får nöja mig med att den är planterad. Får väl se hur det blir med de andra två. Får kanske köpa en fjärde om de inte hamnar där jag vill.

Allt ordnar sig eller hur? Det blir förhoppningsvis röda blommor här och det är vad jag vill ha.

Sov gott och ha fina drömmar.

2 svar på ”Varmt ute idag

  1. Inte så lätt att fånga en livlig hund på bild men jag tycker att du lyckas bra.
    Så klart oleandern hamnar där du vill ha dom, förr eller senare?😉

Lämna ett svar