En lugn dag hemma

Himlen var blå och vinden mild när vi vaknade i morse. Det skulle bil en fin dag kunde jag konstatera i min väderapp. Jag är tydligen utsedd att hålla koll på vädret enligt JR. Nå, jag är ju rätt nyfiken på vad vi kan vänta oss när det gäller den saken. JR kopplade av idag då vi skickat in deklarationen för oss och även deklarerat huset som man måste göra från och med i år. Myndigheterna vill hålla koll på vilka som är boende här och vilka som har sommarhus här. Som stadigvarande boende betalar vi inte någon fastighetsskatt vilket vi är tacksamma för. De med sommarhus får en höjd skatt och det är ju för att man inte vill ha säsongsboende utan levande byar. De som inte är fast boende måste ju även redovisa hur lång tid man vistas här nere och även om man hyr ut vid något tillfälle. Det var en hel del att skriva som kvadratmeter, pool och extra hus på tomten mm. Vi har ju en ovanjordpool så det blir inga extra avgifter för den. Men nu är vi klara och det känns bra.

Jag satte mig ute efter att ha bäddat sängen och fortsatte med ett av överkasten till husbilen. Men snart är ett klart och jag har tre kvar att sy i ordning. De var inte riktigt så som jag tänkt mig när jag beställde dem och nu har jag ändrat en del så det blir en del att sy för hand. Men att sitta ute och pyssla med detta är bara rofyllt och det blir så bra.

För att inte bli alltför stel brukar jag gå runt i trädgården och spana in alla växter. Man hoppas ju att det hänt något under natten och dagen, men än så länge är det endast en föraning överallt. Men nu vill jag vänta lite med att köpa växter. Vi får se hur det blir med inköpen senare. Vår H har bokat resa i början av maj så det ser vi fram emot.

Jag har inte hört från vår läkare så då var nog proverna helt ok. Hon brukar vara snabb att ringa om det är något hon tycker är alarmerande. Men det samtalet har uteblivit och det är jag glad för. Än är tanten fit for fight.

Jag köpte ju en del nya preparat till håret och är mycket nöjd med hur de påverkar strukturen. Eftersom jag låter det gå över till grått så blir hårstråna tunnare och därmed blir håret flygigt vilket är rätt jobbigt. Nu är det bättre och jag har fått tillbaka mina korvskruvslockar. Vem hade trott det? Inte jag i allafall.

Snart är denna vecka över och halva mars är gången. Våren kommer snabbt nu och jag har avverkat min första flaska av pollenmedicin. Det fungerar bra med den och jag kan njuta av dagarna med sol och fågelkvitter. Glädjande no har småfåglarna hittat till den nya fågelmataren där fler kan äta samtidigt.

Dags att sätta igång ljudboken och sedan sova.

3 svar på ”En lugn dag hemma

  1. Det var mycket trevligt att läsa tycker jag. Men hårpreparaten blev jag nyfiken på. Vad är det för mirakelmedel!

Lämna ett svar