Äntligen lite lugnt i luften

Skönt att blåsten drog vidare och mina ögon uppskattar det. Idag tog jag fullständigt ledigt efter bäddningen av sängen. Men JR ville fortsätta med sitt projekt vid stubben, Någon som inte riktigt tycker om hans arbete är Turbo för hon lade sig i vägen hela tiden. Vet inte varför hon var så negativ för när allt var klart verkade hon mycket nöjd.

Nu är all jord täckt och vi slipper få in en massa damm och tillslut verkade Turbo tycka om det. Vi har resignerat och insett att med stora hundar får man travbanor som inte är så fina. Hundarna måste ju få röra på sig och med en liten piggelin som Lino är detta en bra lösning.

Jag fick idag inse att mitt zoomobjektiv är kaputt och har använt mitt fasta 50 mm istället. Det är inte så lätt att fota med det då jag måste vara närmare eller längre ifrån mitt objekt. Men det ger mer skarpa bilder.

Och där blev Turbo öronklippt. Så kan jag inte ha det så därför har jag beställt ett nytt zoomobjektiv på amazon ikväll. Detta är ett lite dyrare med stabilicering inuti så det bör bli bättre foton. Men jag var ändå ekonomisk och beställde ett begagnat. Alltså ett som är reparerat och genomgått så det ska vara ok. Fick 2 års garanti så det känns bra. Men tills dess får jag nog förlita mig på mitt fasta objektiv. Blir kanske en nyttig upplevelse då man får närma sig objekten på ett helt annat sätt.

Annars har allt varit som det brukar och Lino har väl skällt ut både postisen och en del turister med hundar. Men han var absolut inte ensam om det för hela kvarterets hundar var eniga om att inkräktare skulle få sig en riktig utskällning. Turbo bryr sig inte så mycket i dessa sysselsättningarna utan är mer av en iakttagare.

Mycket mer har väl inte hänt idag. Eller jo JR fick vår tag till återvinningen med qr kod så nu kan vi fortsätta kasta vårat avfall. Vet inte varför de infört detta men det kan ju vara så att de vill ha koll på vilka som kastar skräp.

I morgon är det röd dag igen och jag har faktiskt inte en endaste aning om vad vi ska göra. Kanske ska jag gå runt i min trädgård med ett glas vin och bara vara jag. Eller så hittar jag på något mer jordnära. Det får bli efter mitt humör tänker jag.

Lämna ett svar