Kristi himmelfärds dag

För alla som arbetar är det en ledig dag och många har nog arbetat in fredagen och på så sätt får en lång härlig ledighet. Vi tog alltid ledigt och körde ut med husbilen först med Pärlan och sedan Mackan. Det var nog ett måste för att klara av att jobba när sommaren närmade sig och längtan efter semestern började. Nu när vi inte har fasta arbeten mer så har vi inte samma längtan men vi tänker nog ta någon vecka varje vår och höst med Mackan för att se oss omkring där vi inte varit tidigare. Så vi börjar i höst när Lino blivit lite äldre och vanare att åka bil. Vi har kommit så långt att han inte blir dålig när vi kör och han är väldigt lugn och sover mest hela tiden. Så i höst kommer det nog att fungera bra med övernattning och resa.

De foton ni ser nu är tagna med mitt fasta 50 mm objektiv. Det blir lite av en ny upplevelse för mig och jag är nöjd med skärpan. Oleandrarna har börjat blomma och om någon vecka hoppas jag kunna fota denna rabatt som lyser av röda blommor.

Jag har köpt ett nytt zoomobjektiv 18-55 mm men med skillnaden att det har en inbyggd stabilisator som gör bilderna mer skarpa. Men det anländer om ett par veckor och det fanns endast ett exemplar kvar så jag fick vara snabb och beställa det.

Nya konstgjorda gräsmattan gillas skarpt av hundarna och de har båda sovit på den och lekt på den. Vi är nöjda och nu behöver vi inte få in så mycket jord i huset. Lino är så rörlig att det blir travbanor där han går och det varken ser eller är snyggt att se på.

Jag har varit en stund på baksidan idag och pysslat om rosorna. Tror de tog lite skada när det blåste och regnade i förra veckan. Vi misstänker att vi fått en släng av det oväder som drabbat Italien. Men nu har jag gått genom allihop och en del ser kanske lite kala ut just nu men de återhämtar sig snart.

JR har dammsugit både i poolen och inomhus. Äntligen är Turbos fällning över och vi slipper plocka dammråttor hela tiden.

Mina två buskar framför rumsfönstret blommar allt vad de kan just nu. Doftar ljuvligt gör de också. Sommaren är här även om temperaturen sjunkit ett par grader.

2 svar på ”Kristi himmelfärds dag

  1. Konstgräs ser ju trevligt ut.
    Skönt att Turbo inte fäller mer nu.
    Underbar blomning.

Lämna ett svar