Åh en underbar natt

Vi har sovit som gudar inatt efter att JR monterat in ac-n. Både vi tvåbenta och hundarna har legat stilla vilket har gett oss en lugn sömn. Precis vad vi behövde. Enda dilemmat jag har nu är att leta rött på en bra bok till kvällen då den vi lyssnat på tog slut igår. Den vi lyssnat på var en mer dokumentär sak om klanerna i Göteborg “Familjen” heter den och bygger på polisrapporter och reportage från händelser. Väldigt intressant måste jag säga och då det inte är fiktion så får man verkligen veta på ett opartiskt sätt hur det är i förorterna i Sverige. Jag tror att det är likadant överallt i de Europeiska städerna. Jag tycker att det är rätt skrämmande utveckling.

Vi har haft sol idag men mot eftermiddagen hörde vi åskan och Turbo gick och lade sig under vaskarna i badrummet. Lino verkade inte så brydd vilket var bra. Men vi var ute i princip hela dagen fram till att hundarna skulle ha sin middag vid 17.00. Då kom det en kort regnskur och vi gick in. Men det har inte regnat som det gjort uppe bland bergen vad vi kunnat läsa bland våra vänner som bor däruppe. Det har tydligen både haglat och kommit över 30 mm regn där. Vi fick nöja oss med ett par åsksmällar och regnskuren som kom.

Vi brukar ju sitta ute en stund på morgonen innan vi går in och äter frukost. Idag kom det en UPS-bil och mitt objektiv hade anlänt. Jag blev så glad. Så dessa foton är tagna med det. Nu köpte jag ett begagnat men lite mer avancerat än det jag hade. Sista de hade och jag är så glad att jag fick det till ett så bra pris på amazon. Vi har aldrig köpt saker där tidigare men nu har vi börjat och än så länge är vi inte besvikna. Jag är överlycklig över mitt nya objektiv.

JR har dammsugit poolen idag med och han hade tänkt ta ett dopp men när solen gick i moln kändes det inte lika lockande så det får bli en annan dag. Jag hade inte ens tanken på det då jag kollade temperaturen. Lite lågt för min smak. En annan dag får det bli.

Jag tvättade krukorna och faten idag. Min grodprins och prinsessa ska få stanna där efter att Turbo puttat bort dem från rosorna och sedan Lino vid skalman. Här ska de väl ändå få vara ifred. Ska försöka hitta lite kompisar till dem senare.

Nya rosor är på gång och jag tror att denna blir stor och väldigt vacker när den slår ut.

Tycker att jag verkligen fått med hur det riktigt exploderar i rabatten nu. Så vackert och gissa om jag är nöjd med det nya objektivet. Kan berätta att det kostade lika mycket som det fasta objektiv jag har och hade jag köpt ett nytt hade det gått på över 2000:- kr, så jag gjorde verkligen ett kap här. Mitt objektiv kostade 700:- kr och det är billigt tycker jag.

Fram till kvällen lättade det upp och både åskan och de mörka molnen seglade iväg. Nu hoppas vi på att det blir en fin dag i morgon.

8 svar på ”Åh en underbar natt

 1. Intressant boktips i ditt inlägg. Den boken ska jag leta upp.
  Grattis till ditt fina kap av objektivet. Hoppas du får mycket kul med det !☀️

   • Det är jättekul med att pröva och utforska olika objektiv👍 Dom öppnar nya olika möjligheter beroende på vilket objektiv man väljer. En kul hobby☀️ha det gott !☀️👌

   • Ja, det är kul och jag tyckte om min gamla zoom och denna verkar ett strå vassare. Önskar dig detsamma!

 2. Underbart att få sova gott.
  Så himla bra att kunna köpa ett begagnat. Perfekt helt enkelt.
  Oj vad det blommar. Väntar på att rosen snart slår ut.

Lämna ett svar