Lite av varje idag

Morgonen började med blå himmel och strålande sol. Här skulle det tvättas lakan minsann. Så jag satte igång maskinen och vi satte oss ute en stund innan frukost. En stund som vi verkligen tycker om. Lite kontemplation och småprat om olika saker. Lite småplock efter frukost och då hörde vi åskan dåna. Turbo kom inrusande eftersom hon är rädd för smällar. Jag såg att det slagit ner cirka åtta kilometer från vår by. Nu började jag tvivla på att våra lakan skulle kunna hänga ute på tork.

Det fina blå på himlen började försvinna och stora grå moln seglade hotfullt runt byn. Flera åskknallar senare kom det droppar och vi drog bordet längre in under parasollet. Meningen var att JR skulle steka bacon, ägg och hamburgare utomhus. Så han plockade in den externa induktionsplattan från husbilen. Vi köpte den som säkerhet när vi körde ner hit. Varför vet jag inte men JR ville ha det så och då fick han väl det. Men tillslut fick han ge sig och ta in alltihop och steka upp alltihop. Att han vill göra det ute beror på att vi har ca +30 i skuggan nu och utan någon särskild vind blir det rätt varmt att hålla på med sådant inomhus.

Efter en överläggning kom vi överens om att köpa en stekplatta för utomhusbruk. Då kan JR göra pizza och även lite annat utomhus nu när det blir varmt. Det är ju så gott att sitta ute och äta. Men idag fick vi äta inomhus och hamburgarna som vi åt senare ikväll var supergoda. Köttet här i Frankrike är topp klass.

Vi har även märkt att byggarna ute på vinfältet verkar arbeta tidigt på morgnarna och när vi stiger upp är de på slutet av dagens arbete och resten av dagen är det lugnt. Perfekt för oss. Vet inte om det är av hänsyn till alla omkringboende eller endast så att de har annat jobb också.

Vattnet är så blått och fint nu men idag var ingen bra dag för bad. Man ska aldrig bada när det åskar har jag lärt mig.

Det regnade ett par timmar och vi höll oss inomhus då. Men sedan kom solen fram igen och det var nästan som att et inte regnat alls. Bra tyckte hundarna då de fick vara ute någon timme till innan vi gick in för dagen och tog kväll.

Nu hoppas vi att solen ska lysa i morgon för jag ska öppna min frisörsalong i trädgården. Det är dags att göra något åt JR:s hår som ser mycket vildvuxet ut. Så vi får väl se hur det blir med den saken.

5 svar på ”Lite av varje idag

  1. Så synd om Turbo.
    Fast det inte blev som det var tänkt så smakade allt tydligen väldigt gott.
    Utomhus stekhäll verkar vara en bra idé.

Lämna ett svar