Kabom minsann

En solig början av dagen och en fuktig värme så man kände sig förflyttad till tropikerna. Håret klibbade sig och inte en enda vindpust. Jag tänkte att skit samma här ska köras en maskin med frotté och de ska hänga ute så det så. Vi åt frukost och tog det lilla lugna som vanligt. Jag plockade undan och JR pysslade ute med poolen och sopade lite, När jag var klar med mina bestyr så satte jag mig ute en stund och JR gick in för att göra sig klar för dagen. Det började stänka lite och det var nästan bara skönt.

Så plötsligt lyste himlen upp av en jätteblixt och sekunden efter blev det ett kabom som riktigt kändes. Det kändes som att det var precis över vårat hus men det var nog vid sidan om. Lino kom utspringande och skällde. Då öppnade himlen sig och det öste ner. Lino och jag rusade in och stängde dörren. JR satt på sin tron och höll nästan på att ramla av då smällen kom. Men som vanligt här nere så var regnet inte långvarigt utan vi kunde öppna dörren ut till trädgården rätt snart.

Det var lite vått men torkade upp rätt fort och snart såg vi en blå himmel igen. Värmen var kvar men fuktigheten var borta. Luften kändes lättare. Så jag skyndade mig att hänga ut tvätten för att den skulle få torka.

Men åsksmällen var omskakande och jag vet inte om jag hämtat mig ännu. Men vi fick en fin dag efteråt. Minsann så tog vi ett dopp i poolen efter att hundarna fått sin middag. Precis lagom temperatur var det +31,5 och vi guppade runt ett tag. Jag simmade endast med benen då jag har så ont i min höger arm igen. Överansträngt den vid förra badet. Får ta det lugnt igen.

Sedan hade vi en fin eftermiddag och tillslut tordes Turbo komma ut och somnade i gräset. Lino låg på vakt vid trappan utifall att liksom. Någon kunde ju komma och smälla igen.

Men det såg ju rätt fint ut borta vid bergen när kvällen kom. Men jag ska inte tvätta i morgon för nu är tvättkorgen tom. Så vad sjutton ska jag hitta på i morgon då? Det tar ju på krafterna att sitta med armarna i kors men jag ska faktiskt göra mitt bästa.

Glad Nationaldag USA och vi andra får väl ha det så bra ändå.

4 svar på ”Kabom minsann

  1. Wow känner delvis igen det du skriver vi har haft det klibbiga varma som du beskriver har varit riktigt jobbigt ett tag.. och sista dagarna nu så har vi fått regn och betydligt svalare känns nästan befriande..👍 annars bor ni verkligen fint om jag jämför med vårt med nybyggen runt huset..😡 hoppas att ni får en fin fortsättning på veckan nu kram..🤗👍

  2. Häftiga väderomslag. Bra när fuktigheten försvann.
    Hoppas det gått bra att sitta med armarna i kors idag.

Lämna ett svar