Sommar i Frankrike betyder marknader

Vi ramlade på en marknad när vi var ute och körde. Det är ingen ovanlighet här nere under sommaren då det är marknad i var och varenda by olika dagar. Jag håller inte räkning på dem men vi detta var en riktig tur för jag hittade ett fat som jag letat efter länge. Ja inte just det fatet men ett liknande har jag längtat efter att få köpa. Jag har ju en förkärlek för lergods som är färgglatt och nu behövde jag verkligen det.

Kanske inte direkt franskt men definitivt spanskt. Det var nämligen en spansk eller katalonsk dam som sålde denna. Jag blev kär direkt och så glad.

Glaserad lera är så vackert. Älskar denna skål och den kommer verkligen väl till pass.

Vi äter mycket ägg och detta är en perfekt skål för våra ägg. JR har precis lärt sig göra omelett och jag misstänker att det blir en hel del av den varan. Dessutom äter vi var sitt kokt ägg varje morgon. JR har även lärt sig göra pajer och då behövs det ägg. Vi tycker mycket om ägg.

Något annat som jag älskar förutom tomater är cashewnötter och pistagenötter. Jag var lite vankelmodig då jag gjorde mina inköp på Super-U, så JR köpte en påse åt mig i torsdags. Men han är inte förtjust i nötter så allt detta är mitt. Jag klagar inte.

Det åskade i går kväll och när vi tänkte gå ut på sista kvällskissen spöregnade det. Hundarna tvärvände på förstubron och den enda som gick ut var JR med ett bad lakan över huvudet, Men idag har vi haft sol hela dagen och kunnat njuta av dagen.

Snart slut på juli månad och vi går in i en behaglig sommarvärme som sällan har höga temperaturer. Nu har vi mest runt +32/31 om dagarna i skuggan. Lite vind och ibland en regnskur som snabbt är förbi. Bästa tiden på året kanske.

6 svar på ”Sommar i Frankrike betyder marknader

  1. Väldigt vacker skål, förstår att du ville ha den.
    Ägg är bra mat och gott tillsammans med tomater.

Lämna ett svar