Söndagen blev varm och behaglig

Regnvädret är ett minne blott och idag har vi haft +33 som en härlig sommardag. Lite sysslor har vi ju haft men vi tar det lugnt och stressar inte. Vilar ute och tar en paus då och då. JR städar poolen och nog ser det lockande ut men +26 är för kallt för oss. Blir en dusch ikväll istället. Rena lakan i sängen är det alltid när vi börjar en ny vecka.

Även hundarna har tagit det lugnt denna söndag. Man sitter och reflekterar över livet och andra oväsentligheter samt väsentligheter. Nu när vi är pensionärer tänker vi ofta på vad vi egentligen skulle ha satsat på när det gäller arbete, samt vilka möjligheter dagens unga har. Distansarbete var ju en utopi när vi började våra arbetsliv. Datorer var inget man hade på de arbetsplatser jag var på. Eftersom jag höll på med sjöfart var det teleprinter och först med en slinga som man fick sätta i för att översätta till text på papper. När fartygen var lastade började en av teleprintrarna smattra. Vi hade tre stycken två för inkommande och en för avgående laster. Vilken skillnad det blev när vi fick nya apparater som skrev text direkt och vi hade långa sjok av papper som ringlade sig på golvet.

Jag hade även en skrivmaskin där jag skrev lossningsmanifest med en vals som var enorm för att få plats med pappret. Vår första faxmaskin var en sådan där man fick ringa upp mottagaren så de slog på sin fax och tvärtom för den som ville skicka något till oss. Låter väl som stenåldern för yngre människor. I skolan använde vi räknesticka vilket är något inte många vet vad det är idag.

Någon som kommer ihåg filofaxen? Nej, trodde väl det. Men den var mycket viktig för att hålla koll på möten och andra viktiga saker. Idag har väl de flesta allt sådant i mobilen eller plattan. Är datorn på väg bort måntro? Tekniken går framåt och AI är något vi inte greppat ännu.

Vem hade trott att vi skulle sitta med var sin laptop och se på filmer och annat? Lyssna på böcker i mobilen är något som vi verkligen anammat. Så rofyllt och så kan man blunda när man lyssnar. Tror JR slumrar lite ibland men det är bara nyttigt. Så med det vill jag säga att vi inte är emot utvecklingen när det gäller det tekniska.

Men jag avslutar med ett foto från Skåne 2014 och ja, det har regnat. Ny dag i morgon och vi höres då.

4 svar på ”Söndagen blev varm och behaglig

  1. Jag återvände till min Filofax för ett antal år sedan för att återfå överblick! Det blev alldeles för rörigt med bara digital kalender. Jag kommer inte undan den digitala, förstås, eftersom den delas med andra men det är Filofaxen som ger mig struktur. Upptäcker också att väldigt många av mina yngre kolleger föredrar det fysiskt blädderbara😉

  2. Intressant att ibland tänka tillbaka många år. Vad annorlunda det var.
    Almanacka som jag skriver i är absolut nödvändig. Men jag är väldigt förtjust i ny teknik också.

Lämna ett svar