Vilket liv

Vi märker inte av oväsendet när vi har jalusierna nere, men så fort vi öppnar dörren ut till trädgården och drar upp jalusierna kommer dagens ljud in. Idag var det ett djäkla liv från husbygget och sedan var det en cementbil som körde förbi upp till huset som de håller på att bygga om. Alltså längre upp på gatan. Vi satt ute en stund innan frukost och när vi sedan hade ätit var byggarna klara och lugnet återställt.

Eftersom jag sett att det skulle bli en del regnskurar de kommande dagarna passade jag på att tvätta min sommarklänning för idag kändes det som att nu börjar shortsvädret. Lite svalare väder och idag tog JR bort vår ac från sovrummet. Nu är det öppet fönster som får ge den svalka vi vill ha om dagar och nätter. Vi omfamnar hösten för vår läkare har förkunnat att någon vinter har vi inte här. Så det blir fyra månader med höst innan våren kommer igen.

JR bytte den sista plankan i trädäcket så nu är det projektet klart. Vi har ju andra kommande som infaller under hösten. Men nu tar vi en stunds paus innan det är dags att börja på annat. Idag har vi haft en sol som lekt tittut bakom molnen och värmen har varit behaglig som en svensk högsommardag. Efter sommaren känns detta rätt svalt för oss då vi börjat vänja oss vid varmare temperaturer.

Ikväll kom det ett par droppar och då bestämde vi oss för att avsluta utomhusaktiviteterna. Det var ju ändå nästan halv åtta och strax skulle mörkret falla över vår by. En stund efter att vi kommit in började att regna och nu duggregnar det ute. Vi behöver nog inte vattna längre.

Förhoppningsvis kommer vi att få fina dagar med sol då vi kan sitta ute och njuta. Men det får väl bli med lite mer kläder på oss då. Vi brukar ju försöka vara utomhus så länge som vi kan utan att frysa. Så länge inte man behöver ha sockor på sig är jag glad. Men den tiden kommer också. Jag har beställt hem lite nya t-shirtar och trosor då jag upptäckte att mina trosor börjar ha lite hål här och där. Sedan att jag endast har två t-shirtar efter vår senaste utrensning, en svart och en vit. Lite fattigt och nu kommer fyra nya och x antal trosor att anlända till vår grind.

Ja, det var fredagen det och i morgon är det lördag igen. Blir säkert en bra dag det med.

4 svar på ”Vilket liv

  1. Skönt med lite regn ibland så ni slipper vattna. Men det är väl rätt så trevligt att gå runt med vattenkanna och njuta av växtligheten. Kan man ju göra utan vattenkanna!
    Roligt med nytt när behovet har uppstått.

Lämna ett svar